Diari Més

El CMQ entén que el lloguer és vigent i seguirà pagant la quota a la Fàbregas

Avui, 13 de juny, venç l’acord per ocupar l’edifici i la propietat presentarà demà una demanda de desnonament contra el centre

La família Fàbregas rebutja «la deixadesa i l'enfocament» del CMQ i vol que deixi l'antiga clínica.

El CMQ entén que el lloguer és vigent i seguirà pagant la quota a la FàbregasOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El termini que va fixar la propietat de l’antiga Clínica Fàbregas, en anunciar el trencament de l’acord de lloguer, per tal que el CMQ abandonés l’edifici del carrer Gaudí expirarà avui sense que el centre s’hagi mogut a una altra ubicació. La família Fàbregas presentarà demà al deganat, tal com assegura la seva advocada, Gisela Trillas, una demanda de desnonament amb l’objectiu de recuperar les instal·lacions.

La propietat sosté que el contracte de lloguer que permetia el CMQ desenvolupar activitat a l’immoble «finalitza el dia 13 de juny» i recorda que en l’edifici «estan interessats dos operadors amb què estem negociant per continuar amb la línia sanitària, i que es podrien tirar enrere sis tot plegat continua». I entén que la situació, «que pot allargar-se en el temps», «ens perjudica greument perquè no ens permet oferir l’edifici a aquests operadors» i «ni tan sols hi podem accedir per revisar la situació precària en què segurament es troba». Fonts del CMQ detallaven ahir que el centre «seguirà abonant les quotes del lloguer com ho ha fet fins ara» perquè «per a nosaltres, el contracte continua sent vigent, no ha finalitzat». Des del centre subratllen que «l’activitat continuarà amb normalitat».

L’Ajuntament ja va anunciar, al gener, el trasllat del CMQ a l’antic hospital així com «la continuïtat del conjunt dels treballadors» que en formen part. I fa poques setmanes obria el procés de licitació per encarregar la redacció del projecte de rehabilitació de les estances que acolliran el CMQ al carrer Sant Joan. La decisió, presa pel consell d’administració del propi centre, la justificaven Llauradó i l’alcalde Carles Pellicer amb sis punts, entre els quals detallaven la finalització del contracte de lloguer amb els propietaris de l’antiga Clínica Fàbregas i «una proposta de renovació amb unes condicions econòmiques inassumibles per l’Ajuntament». La data límit per a l’estada a l’edifici, que la propietat –que al·ludeix a «la deixadesa i l’enfocament del CMQ», i «no a una qüestió econòmica» en la intenció de trencar el contracte– va advertir fa un any, és aquest 13 de juny.

A la plaça del Gegant Indi

La previsió és que el gruix del que ara es fa a la Fàbregas passi a oferir-se a les dependències de l’entorn de la plaça del Gegant Indi, on s’ocuparà el que va ser l’edifici de consultes externes més una part de l’edifici annex. S’hi col·locarà l’activitat ambulatòria, que inclou cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor ambulatòria, urgències, consultes externes i exploracions complementàries. Consultes externes, la planta d’hospitalització i totes les intervencions de mútues i privats que requereixin d’ingrés seguiran localitzades a l’Hospital Sant Joan de Reus. El cost global del trasllat ascendeix a tres milions d’euros.

Diferències de calendari

El punt de conflicte ara és que el calendari amb què treballa l’Ajuntament i la voluntat de la propietat de l’antiga Clínica Fàbregas no coincideixen. I d’aquí l’anunci de la família de resoldre la situació amb una demanda de desnonament. Al CMQ interpreten, amb tot, com unilateral la decisió de posar fi al contracte, i és per això que el centre continuarà pagant les mensualitats del lloguer on actualment opera i on ho farà encara durant alguns mesos més, mentre no culmina el projecte de reforma de les dependències al carrer de Sant Joan i es materialitza el trasllat de maquinària, personal i serveis a la nova ubicació.

tracking