Diari Més

Judicial

Anul·len una investigació del jutjat 3 de Reus per autoritzar escoltes sense indicis sòlids

La investigació es va iniciar davant la possible existència d'una organització especialitzada en el tràfic de drogues a Reus i Salou

Una imatge d'arxiu de la façana dels jutjats de Reus, a l'avinguda Marià Fortuny.

El Ministeri obre la porta a la posada en marxa del jutjat de família a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una investigació relacionada amb el tràfic de drogues duta a terme pel jutjat número 3 de Reus ha estat anul·lada per una mala praxi, tal i com informa el mitjà Reusdigital.cat. Concretament, el magistrat d’instrucció va autoritzar unes escoltes sense tenir indicis sòlids, per la qual cosa les proves no tenien validesa en el judici oral. Davant dels fets, l’Audiència de Tarragona va decidir anul·lar la investigació el 14 de juny del 2016. La fiscalia va recórrer al Suprem, que ara ha ratificat la decisió de l’Audiència de Tarragona.

La investigació es va iniciar en febrer de 2012, quan diversos veïns van alertar a la Guàrdia Civil de la suposada venda de drogues prop d’un bar de Salou. La sentència de l’Audiència de Tarragona afirmava que no hi havia proves que les persones acusades venguessin droga, ni tampoc que un d’ells tingués una arma de foc sense llicència. L’únic que els agents de la Guàrdia Civil havien pogut observar eren reunions entre els acusats i maniobres sospitoses amb un vehicle.

El magistrat del TS, Antonio del Moral, assegura en una sentència del 31 de gener del 2017 que aquestes dades són «ambigües i equivoques» i «no confereixen veracitat» al fet que aquestes persones es dediquessin a la venda d’estupefaents. En aquest sentit, i tal com reprodueix Reusdigital.cat, el magistrat afirma en la sentència que «el quadre indiciari és molt pobre» per tal de poder autoritzar les escoltes telefòniques.

tracking