x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
19.44 º
5.4 Km/h
Urbanisme
Les obres compten amb un pressupost de 126.600 euros i van iniciar-se a mitjans de març.

La reforma de la plaça Pablo Picasso obre el Tanatori municipal a la ciutat

Les obres compten amb un pressupost de 126.600 euros i van iniciar-se a mitjans de març.

La reforma de la plaça Pablo Picasso obre el Tanatori municipal a la ciutat

El projecte acaba d’abordar un dels punts principals, l’enderroc dels murs que impedien veure l’edifici

Actualitzada 11/06/2017 a les 20:55

Les obres de reforma de l’entorn del Tanatori municipal han abordat en les darreres setmanes una de les parts més rellevants del projecte, la que afecta a l’enderroc dels murs que, fins fa poc, dissimulaven dins la plaça Pablo Picasso l’edifici que alberga Reus Serveis Funeraris. Amb una inversió de 126.617 euros i un termini d’execució de tres mesos des de l’inici de les feines, que va produir-se a principis de març, el canvi d’imatge del Tanatori hauria de quedar completat aquest mateix estiu i haver culminat un doble objectiu a la zona: reordenar l’espai per fer-lo més útil i còmode per als usuaris de l’edifici i, alhora, fer la construcció més visible i accessible des de l’avinguda del President Macià. De moment, i a l’espera que l’empresa adjudicatària, que és Infraestructuras Trade SL, continui avançant sobre el terreny, l’edifici connecta ja visualment amb la zona.

Nous sistemes de rampes serviran per salvar, un cop l’obra quedi enllestida, les entrades al recinte del Tanatori municipal, que al seu torn guanyarà una estructura exterior i recoberta per vegetació, mentre que la plaça de Pablo Picasso quedarà alliberada dels murs de contenció de les jardineres que tocaven a la vorera, els quals han estat ha parcialment enderrocats. El projecte reaprofitarà i reubicarà les rajoles que s’estan aixecant ara al centre de la plaça mentre que l’arbrat que s’hi ha retirat anirà a parar l’entorn del cementiri en la seva majoria.

En ple tram final
A la plaça, les obres plantegen una rampa molt suau -del 3,5%-, amb 22 metres de llargària i 6,6 metres d’amplària, amb el mateix paviment de llambordins, que porta fins a una petita plaça, com a vestíbul exterior de l’equipament, amb una pendent del 5,5%. Des d’aquesta rampa fins a les jardineres que el separen de l’avinguda de Bellissens es formarà una nova franja verda de 47 metres de llargària i 9,5 metres d’amplària amb gespa o amb heura de fulla petita. Des del carrer Sol i Ortega es torna a repetir la mateixa solució; aquesta vegada, però, la dimensió de la rampa en amplària és de 2 metres. Aquestes intervencions tenen com a objecte que l’apropament a l’edifici, salvant un desnivell d’1,5 metres, es faci de forma imperceptible. Com a fons d’aquest espai exterior i com a nexe amb el vestíbul interior, es construirà un espai cobert.

Atenent sempre als terminis que al seu moment van anunciar-se, les feines haurien de trobar-se a prop del seu final a l’entorn del Tanatori, on operaris treballen ara en l’enrajolat després d’haver centrat els esforços en la demolició dels murs de contenció que no permetien intuir la silueta de l’equipament des del carrer, i que ja hi comencen a dibuixar l’horitzó que Urbanisme perseguia.
Temes relacionats
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes