Diari Més

Reconeixements

Els Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència tornen a Reus

Una desena de personalitats il·lustres, entre elles Jaume Alsina o Pilar Rahola, han estat distingides

Mònica Balsells i Raül Marín recollint el premi durant la gala

Els Gaudí Gresol a la Notorietat i l'Excel·lència tornen a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ivana Miño, actriu i presentadora, entra a l’escenari de l’auditori Gaudí, la tènue llum reflecteix el seu somriure. Tot preparat per començar: s’entreguen els XI Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència a deu persones distingides pels seus mèrits i la seva dedicació en diferents àmbits.

Era l’onzè cop que es repartien els premis, ahir dijous a la tarda. El Tecnoparc de la Fira de Reus s’omplia de públic amb més de 400 assistents per veure l’entrega dels 10 guardons a les persones notòries i excel·lents escollides enguany. Es tracta d’uns premis promoguts per la Fundació Gresol, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat, que s’han consolidat com una de les principals cites socials de Reus i que, any rere any, apleguen una quantitat de representants de la societat civil de les comarques properes. Aquests premis tenen la finalitat de distingir la trajectòria professional i personal d’algunes persones en diferents camps i àmbits: d’aquesta manera, es reparteixen els premis segons el camp d’influència i meritació. A l’acte hi assistien el president de la Fundació Gresol, Julián Mollá Rudiez, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, el director dels XI Premis Gaudí Gresol, Joan Batet, i el president de Càritas Reus, Antoni Garcia.

Premiats d’enguany

Les deu categories que divideixen els premis són Lideratge Empresarial, que ahir el rebia Jaume Alsina, fundador de l’Agropecuària de Guissona S.Coop.Ltda; Sociologia, que se li entregava a Manuel Castells, catedràtic emerit de la Universitat de Califòrnia i a la UOC. També el Premi a l’Arquitectura, per a l’empresa RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes, amb diferents premis nacionals i internacionals, Literatura per Ildefonso Falcones, autor de La Catedral del Mar, Televisió per Francesc Orella, actor de teatre i cinema, Gastronomia per Joan Bosch, propietari de Can Bosch i guardonat amb una estrella Michelin l’any vinent. El guardó de Belles Arts la va obtenir Artur Aldomà, historicista, dibuixant i escultor reusenc, el d’Esport el va rebre l’Hoquei Reus Deportiu, campió de la vuitena copa d’Europa el passat 15 de maig, el premi Periodisme per Pilar Rahola, reconeguda periodista i escriptora, i per últim però no menys important, el Premi al Reusenc Il·lustre el va aconseguir Josep Vila: assessor fiscal a l’Oficina de Barcelona dels Fons de Garantia de Dipòsits en Entitats Bancàries.

tracking