Diari Més

Tres conservatoris de la demarcació interpretaran música clàssica als terrats

L’edifici sisè del carrer del Vent és l’escollit per acollir els tres concerts i la preestrena dels professors dels tres Conservatoris de la província

Imatge de l'acte de preestrena a l'edifici del carrer del Vent.

Tres conservatoris de la demarcació interpretaran música clàssica als terratsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vent bufa baix durant la nit de la preestrena al carrer del Vent, mentre s’enlairen les primeres notes de les melodies des del terrat de l’edifici del número sis. El silenci domina el terrat per donar pas a l’obra mestra de música clàssica.

Era la preestrena dels Concerts al Terrat dels Conservatoris de Música de la Diputació de Tarragona que es duia a terme dimecres. En el marc de la capitalitat cultural de la ciutat de Reus d’enguany, se celebraran recitals de música clàssica de petit format en un escenari singular, el carrer del Vent, a càrrec de professors i professores de tres conservatoris de la província tarragonina. El terrat que acull la preestrena i tots tres concerts oberts al públic es troba a la seu de l’Escola d’Art i Disseny i del Conservatori de la Diputació a Reus: un magnífic edifici que obre les seves portes per aquest esdeveniment musical i artístic a un espai a l’aire lliure per fer-lo un escenari únic. L’entorn i l’atmosfera ajuden a crear un ambient ideal: la localització d’aquest escenari amb un paisatge urbà on destaca la Prioral de Sant Pere i els edificis del voltant.

Els concerts començaran avui i continuaran els dies 14 i 21 de juny a les nou del vespre, d’entrada gratuïta però d’aforament limitat a causa de l’espai, que només disposa de lloc per seixanta-cinc persones. El públic assistent haurà de recollir les invitacions al Palau Bofarull des de dos dies abans i fins a les una del mateix dia de cada concert, no es podrà fer reserva prèvia.

Programa dels tres concerts

El programa dels actes preveu un primer concert avui, 8 de juny, a càrrec dels professors de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona Alba Rosa Forasté, soprano, i Jordi Soler, pianista, interpretant obres de Paolo Tosti, Dvorák i Lehár, entre d’altres. El segon acte, el 14 de juny, l’interpretaran professors de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tortosa, amb obres de Mozart, Stravinskiy i Bennet, i els intèrprets seran Ricardo Forner amb el clarinet, Inés Reguero al piano, Albert Rodríguez tocarà el violí i David Matheu la viola.

El darrer concert tindrà lloc dimecres, 21 de juny, amb les interpretacions del quartet de cordat integrat pels professors intèrprets de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus, com ho són Maurici Dalmau tocant el violí, Francesc Puche també amb el violí, Jorge Echeverri interpretant amb el violoncel i Mario Lisarde amb el contrabaix. Els Concerts al terrat del carrer del Vent formen part de les activitats culturals que la Diputació de Tarragona programa aquest 2017.

tracking