Diari Més

La plaça de l'Abat Oliba acollirà l'acte que trenca el dejuni del Ramadà

L’àpat surt per primera vegada als carrers de la ciutat en un esdeveniment obert que organitza l’Associació dels Musulmans de Reus i Comarca

Menús servits al centre de culte per a persones sense recursos.

La plaça de l'Abat Oliba acollirà l'acte que trenca el dejuni del RamadàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acte amb què el col·lectiu musulmà trenca el dejuni diari durant el període de Ramadà es traslladarà, puntualment el 15 de juny a les nou de la nit, a la plaça de l’Abat Oliba, al barri Horts de Miró de Reus. Aquesta serà la primera vegada que l’anomenat iftar surti als carrers de Reus, en una cita a què han estat convidats el director general d’Afers Religosos de la Generalitat Enric Vendrell, les formacions polítiques locals i els mateixos veïns. I on s’espera la presència de mig centenar de persones. Es tracta d’una convocatòria oberta i organitzada per l’Associació Cultural dels Musulmans de Reus i Comarca que gestiona la mesquita As-sunnah al polígon Dyna.

El portaveu de l’entitat, Mohammed Said Badaoui, destaca el caràcter popular d’aquest iftar, que és el moment de tornar a prendre aliments al final de la jornada durant el Ramadà. L’acte, amb la col·laboració de les regidories de Benestar i Participació, arrencarà al punt de les nou, i hi ha previstos parlaments que s’allargaran fins a dos quarts de deu de la nit, quan es durà a terme la crida a l’oració. El trencament del dejuni pròpiament dit es produirà a tres quarts de deu de la nit, i l’esdeveniment a la plaça de l’Abat Oliba acabarà cap a les onze.

Els qui hi assisteixin trobaran a taula «una sopa típica de l’època de Ramadà, dàtils i dolços», aliments que proporcionarà la mateixa Associació dels Musulmans de Reus i Comarca. La mesquita As-sunnah ha estat celebrant, de fet, des de l’inici del Ramadà, aquest mateix acte dins el seu recinte, i oferint l’àpat a persones que no disposaven de recursos, de manera solidària. El Ramadà finalitzarà el 25 de juny.

Ampliar les instal·lacions

L’Associació Cultural dels Musulmans de Reus i Comarca enllesteix des de fa alguns mesos un projecte per ampliar la part del recinte de la mesquita que es destina a activitats complementàries a l’oració. Al llarg d’aquest temps, i amb l’acompanyament dels serveis que Urbanisme ofereix a la ciutadania, el col·lectiu ha estat recopilant la informació i preparant tant l’adequació a la normativa vigent com també l’adaptació als requisits que planteja una obra de les seves característiques. La previsió és que el projecte pugui estar en marxa aquest estiu.

As-sunnah i la junta que la gestiona han intensificat, aquestes setmanes, les accions per enfortir els vincles del centre de culte i la comunitat que en fa ús amb la resta d’entitats i institucions de la ciutat. Múltiples trobades mantingudes amb representants de la corporació municipal, dels cossos de seguretat o del govern català en són exemple.

tracking