Diari Més

Infraestructures

UGT denuncia que l'Aeroport de Reus opera fora dels mínims de seguretat

El sindicat apunta manca de guiatge i supervisió d’avions a l’equipament

La torre de control de l'Aeroport de Reus.

UGT denuncia que l'Aeroport de Reus opera fora dels mínims de seguretatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«L’alt estàndard de seguretat a les operacions aeronàutiques s’assoleix amb la cadena de seguretat, un conjunt de mesures que impedeix que una fallada a l’operació es converteixi en un accident. Cadascuna d’elles es coneix com una baula de la cadena. Els procediments certificats permeten eliminar alguna d’aquestes baules en situacions excepcionals de contingència. Però, els responsables d’Aena i Enaire a Reus els fan servir de manera habitual». La situació la denuncia UGT en un comunicat que reitera les mancances en seguretat de què el sindicat ha estat alertant en els últims mesos.

Durant el 2016, tal com apunta el mateix comunicat, «Aena va aplicar un d’aquests procediments de manera programada més de 15 vegades, deixant les aeronaus sense guiatge a terra ni supervisió dels procediments de seguretat a la pista» i «Enaire, més d’una vegada, també de manera programada, va deixar els equips de guiatge en vol d’aeronaus i registre de comunicacions sense cap tècnic que pogués corregir avaries o desviacions. I hi va destinar per a supervisar-ho personal d’altres aeroports, sense formació en aquests equips i sense permís de conduir».

Sense abastiment d’aigua

El sindicat denuncia que aquest temps, «també s’han estat incomplint requisits imprescindibles per poder operar en el servei de salvament i extinció d’incendis que s’ha de prestar a les aeronaus, operant en més d’una ocasió sense els agents extintors mínims, com la manca de reabastiment d’aigua».

tracking