Diari Més

Municipal

L'Ajuntament reclama quotes pendents del lloguer al Cafè de Reus

L’establiment ha tancat i s’ofereix en traspàs per problemes econòmics i el ple votarà demà accions judicials per cobrar el deute

Una imatge de l'exterior del local del Cafè de Reus.

L'Ajuntament reclama quotes pendents del lloguer al Cafè de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament estudia emprendre accions judicials contra el propietari del Cafè de Reus, tancat definitivament des del passat mes de gener arran de dificultats econòmiques i que ara es traspassa. L’establiment ocupa els baixos i el primer pis dels números 1 i 3 del carrer Metge Fortuny, integrats a l’edifici del palau consistorial i que són, per tant, propietat municipal. I manté pendents amb el mateix Ajuntament algunes de les mensualitats que ha d’abonar per l’explotació del local com a negoci de restauració, les quals, en acumular-se, han donat lloc a un deute considerable tot i que «tampoc no és cap barbaritat».

Per recuperar aquestes quantitats, el ple votarà demà, com al punt catorzè de l’ordre del dia, la «interposició d’accions judicials civils contra el llogater» d’aquests baixos, el propietari del Cafè de Reus. Fonts municipals apunten que es tracta d’un «tràmit administratiu» dirigit a satisfer aquest impagat. Qüestió que, per altra banda, representaria un deure per a l’Ajuntament en tant que les quotes per l’ús d’aquests locals van a parar a les arques públiques. El gestor del negoci explicava ahir al Diari Més que «estem pendents de traspassar el local i hi ha un parell de persones interessades, però l’Ajuntament no col·labora. I això que, si ho aconseguíssim, també el propi Ajuntament podria cobrar i la situació es desbloquejaria per a tothom. Nosaltres som els primers que volem que això es resolgui ràpid».

Negociar el pagament

El tancament del Cafè de Reus s’ha materialitzat després d’uns mesos on a l’exterior del local va penjar un cartell que anunciava vacances, reemplaçat ara per un que informa sobre el traspàs. La situació l’explica el propietari per «la dificultat que representa avui dia mantenir un negoci com aquest. En els últims anys, ha estat complicat amb el tema econòmic». De qualsevol manera, «tots els treballadors han estat liquidats tal com correspon i els pagaments als proveïdors també van quedar al dia, únicament ens quedava el lloguer» que ha generat aquest deute.

Sobre aquest capítol, el mateix propietari puntualitza que «hem estat intentant, mirant d’acordar amb l’Ajuntament, que si algú s’interessava pel traspàs pogués pagar el que es deu en diferents parts, però no hem arribat a cap acord perquè l’Ajuntament vol cobrar-ho de cop i, tal com estan les coses avui dia, ningú no se’n voldrà fer càrrec». «Si d’alguna manera ho acceptessin, tot es desbloquejaria tant per ells com per a nosaltres, i això és el que volem», conclou.

Detalla, també, que qui accedís al local «el podria continuar gestionant com a Cafè de Reus, perquè no tenim cap problema amb el fet que mantingui el nom i que segueixi amb el que hi havia». L’emblemàtic Cafè de Reus, que va obrir per primer cop als anys 80, «pot continuar si alguna persona si hi interessa i disposa dels diners que són necessaris per pagar el deute» i per tornar a posar en funcionament l’establiment, que acumula cinc mesos tancat.

tracking