Diari Més

Societat

Un grup d'estudiants del Salvador Vilaseca perd l'avió per la «mala organització» de Vueling

Els alumnes de 4t d’ESO del centre reusenc havien de volar a Florència a les 6.15h com a viatge de final de curs

Imatge d'un avió de Vueling a les pistes de l'aeroport del Prat el 14 de novembre de 2016.

Un grup d'estudiants del Salvador Vilaseca perd l'avió per la «mala organització» de VuelingACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants de 4t d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus s’han quedat, aquest dimarts al matí, sense poder pujar a l’avió que els havia de portar a Florència per gaudir del seu viatge de final de curs. Segons Empar Pont, professora del grup, els reusencs no han pogut agafar l’avió a causa de la «mala organització» de la companyia Vueling, ja que han arribat tard a la porta d’embarcament perquè «només hi havia una persona facturant maletes».

El grup ha arribat a l’Aeroport del Prat a les 4.10h, ja que l’avió s’enlairava a les 6.15h del matí, però els mostradors no han obert fins les 5 en punt, tal i com relata Pont. Segons la professora, tan sols hi havia un treballador facturant maletes per atendre al seu grup, de 43 persones, i a un altre grup de 57 que tenien al davant. «Ens hem queixat i al cap d’una estona ha vingut una segona persona», explica Pont. Tot i això, el procés de facturació de maletes els ha alentit i quan han arribat a la porta d’embarcament -10 minuts abans que sortís l’avió- s’han trobat amb què ja estaven tancant les portes. «El vol ha marxat amb les maletes. Tenim l’equipatge a Florència i nosaltres encara som aquí», explica la professora.

Els professors dels alumnes han demanat parlar amb el personal de la companyia, amb qui han tingut una «dura discussió». La companyia els ha ofert diverses alternatives. Una d’elles consistia en què els alumnes sortissin a les 11 amb dues avions diferents, una cap a Bolonya i una altra a Pisa, però els docents ho han rebutjat «perquè no podem partir el grup». També els han proposat agafar un vol a les 20h cap a Florència, «però amb aquesta opció perdíem tot el dia», segons Pont. Finalment el grup agafarà un avió a les 14.30h cap a Bolonya, des d’on Vueling els facilitarà un autobús per traslladar-se a Florència.

A hores d’ara, els estudiants romanen a l’aeroport del Prat a l’espera que surti el vol que els ha de portar fins a Bolonya i la companyia els ha ofert esmorzar i dinar. Empar Pont afirma que «aquesta solució no és la millor, però és la més viable» i lamenta que els seus alumnes hagin perdut la primera visita del viatge de fi de curs, ja que durant el dia d’avui tenien previst visitar Pisa.

Vueling admet un error puntual de «descoordinació» i demana disculpes

La companyia Vueling ha admès que s’ha produït un error puntual de «descoordinació» i ha demanat «disculpes» públicament al grup afectat pel que qualifica d'un «fet aïllat». Fonts de l’aerolínia han detallat que la situació s'ha generat perquè el personal de facturació no ha informat de la situació al personal de l’avió i que aquest ja no ha esperat al grup reusenc perquè s’havia superat l’hora de tancament de la porta d’accés -que està fixada en 20 minuts abans de la sortida del vol-.

Segons l’empresa, el personal dels mostradors de facturació ha estat l’habitual a les cinc del matí. «Està calculat en funció del nombre de vols durant el dia», ha aclarit un portaveu de l’empresa. L’empresa ha subratllat que el personal d’atenció al client de Vueling ha estat en contacte permanent amb el grup.

tracking