Diari Més

Municipal

Torna Altersuer, el programa d'oci alternatiu per a joves, del 3 al 30 de juliol

L'objectiu del programa, que arriba a la 8a edició, és prevenir conductes de risc entre els joves a través d'activitats formatives, educatives i de lleure

Imatge de presentació de la 8a edició del programa Altersuer.

Torna Altersuer, el programa d'oci alternatiu per a joves, del 3 al 30 de juliolAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa d’oci alternatiu per a joves Altersuer, que enguany arriba a la 8ª edició, se celebrarà del 3 al 30 de juliol. El programa té l’objectiu de prevenir conductes de risc entre els joves a través d’activitats formatives, educatives i de lleure i oci impulsades pels departaments de Joventut, Salut, Benestar Social i Esports de l’Ajuntament de Reus.

Les activitats estan enfocades a la prevenció de conductes sexuals de risc i a la prevenció de l’ús i abús de les drogues entre els joves, principalment, de 12 a 20 anys. D’aquesta manera s’ofereixen alternatives d’oci pels joves en espais municipals i públics que s’allunyin del circuit comercial, molts cops associat al consum d’alcohol i tòxics.

L’Altersuer és el resultat de la feina que es fa des dels departaments durant tot l’any amb dues línies de treball. D’una banda, el programa d’activitats, amb opcions multiesportives, formatives i activitats d’oci i lleure. D’altra banda, la feina de contacte, informació, integració i acompanyament que es fa amb els joves, i on s’inclouen els tallers preventius i de reflexió sobre la prevenció de conductes de risc en drogues, sexualitat, igualtat i alimentació, entre d’altres.

El programa neix del treball transversal entre regidories per sumar esforços, agrupar recursos, i adaptar-se a la demanda d’oci alternatiu dels joves. En aquest sentit, és dóna tot el protagonisme al joves a través del contacte directe amb ells. Per aquest motiu, la figura del dinamitzador juvenil és imprescindible perquè està en contacte amb els joves, sensibilitza, comunica, fa difusió i capta joves que puguin participar i coorganitza activitats. Alhora, coneix de primera mà la seva realitat i pot treballar en el canvi de conductes i actituds i amb recursos i programes.

Podeu consultar la programació de l’Altersuer d’enguany en aquest PDF.

tracking