Diari Més

La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals crema, per primer cop, a Reus

Estrena en el marc de la capitalitat de la cultura catalana

Correfoc de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals.

Els diables omplen ReusGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissabte al vespre Reus es va convertir en la primera ciutat en veure brillar el foc de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals, fundada fa pocs mesos. Fins a onze colles van participar en el primer correfoc de la coordinadora, que es va incloure en el marc de la Capital de la Cultura Catalana.

La jornada va començar amb una concentració de les diferents colles a la plaça de la Llibertat. Centenars de diables van recórrer el carrer Llovera i el carrer Monterols fins a la plaça del Mercadal, on les colles de Sant Quintí, l’Arboç i Igualada van oferir els seus balls parlats davant una plaça que esperava, amb ganes, l’inici del correfoc.

Amb gairebé mitja hora de retard respecte l’hora prevista, les onze colles van iniciar el recorregut des de la plaça de Catalunya, omplint de foc la Raval de Santa Anna, el carrer del Vidre i la plaça del Mercadal, que les espurnes de les carretilles i sortidors del centenar de diables van omplir en l’encesa final conjunta.

Les onze colles que, per primera vegada van actuar en el marc de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals van ser els Ball de Sant Miquel i els Diables d'Igualada, Ball de Diables de Sant Quintí, Ball de Diables de Sitges Colla Vella, Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Vilafranca, Ball de Diables de l'Arboç, Ball de Diables del Vendrell, Ball de Diables de Torredembarra, Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera, Ball de Diables de Tarragona i Ball de Diables de Reus.

tracking