Diari Més

Política

Les al·legacions traslladen a un ple extraordinari l'aprovació del pressupost de Reus

El suggeriment formal de DenouReus perquè la ciutadania decideixi sobre 750.000 euros és de moment l’únic i és suficient per forçar el tràmit

El ple on es va votar la moció de confiança.

Les al·legacions traslladen a un ple extraordinari l'aprovació del pressupost de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aprovació definitiva del pressupost municipal 2017, el pas previ a la seva aplicació, haurà de produir-se en un ple extraordinari que es convoqui a partir del proper dia 8. És aquest dijous, data que coincideix amb la celebració del ple ordinari del mes de juny, quan expirarà el termini per a la presentació d’al·legacions a l’expedient de pressupostos, que ja va passar el filtre de l’aprovació inicial el 12 de maig. Fins dijous al migdia, una única entitat havia registrat «suggeriments formals» als pressupostos.

Es tracta de la plataforma cívica DenouReus, que ha fet el moviment sota la voluntat que als comptes municipals s’inclogui «una partida que permeti la participació de la gent». És a dir, que es destini a pressupostos participatius els 750.000 euros que el PDeCAT va anunciar com a part de l’acord per aconseguir el «sí» de la CUP al pressupost del 2016. Aquesta única al·legació al document activa ja, per ella mateixa i sense necessitat que se’n presentin més, el mecanisme de convocatòria de ple extraordinari que substitueix el que hauria estat una aprovació automàtica si fins al 8 de juny ningú no s’hagués pronunciat formalment en contra de cap de les partides que aglutina l’expedient.

Serà en el transcurs del ple extraordinari on es porti a terme l’aprovació o la desestimació de les al·legacions que s’hagin presentat al tancament del termini per a fer-ho i, un cop resolt aquest punt, s’aprovi definitivament el pressupost municipal. La previsió és que tots els tràmits puguin quedar completats aquest juny i fonts municipals apuntaven dijous que la intenció és propiciar l’aprovació «el més aviat possible». I és que quan entri en vigor la nova previsió de comptes, ja s’hauran consumit sis mesos del 2017 a què aquesta queda subjecta.

En relació a les al·legacions presentades, DenouReus valora que el pressupost municipal «estructuralment, continua consolidant les males pràctiques del passat» i que «no representa cap evolució ni defineix cap projecte de ciutat més enllà d’atendre el dia a dia de la gestió.

Un pas que s’allarga dos mesos

El primer expedient el va portar el govern, sense èxit, al ple del 7 d’abril. El «no» de l’oposició va desembocar en una qüestió de confiança vinculada als pressupostos en què l’alcalde tampoc no va rebre el suport majoritari ni hi va haver cap candidat que assolís el suport necessari per plantejar-ne alternativa i encapçalar una moció de censura en el primer termini previst. L’oposició treballa, tal com han anunciat els diferents grups municipals en les darreres setmanes, en una opció sòlida a sis mesos vista, quan ERC i Ara Reus siguin legalment hàbils per, si ho volguessin, integrar-se en una entesa que fes caure Pellicer del càrrec que actualment ocupa.

tracking