Diari Més

Un veí del Barri Fortuny evita que un pis sigui ocupat il·legalment

L’Associació de Veïns assegura que cada cop hi ha menys casos i que «no s’ha de baixar la guàrdia» per què no torni la situació de fa tres anys

Imatge de la Glorieta Priorial del barri Fortuny.

Un veí del Barri Fortuny evita que un pis sigui ocupat il·legalmentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí del Barri Fortuny de la capital del Baix Camp va conseguir aturar una ocupació il·legal alertant la policia. Els fets, ocorreguts el migdia del passat divendres, van tenir lloc a l’escala d’un bloc de pisos de la Glorieta Prioral. El testimoni, en sentir soroll des de la primera planta on viu, va trucar immediatament la policia i els Mossos d’Esquadra, que van apropar-se als llocs de l’incident amb rapidesa però els ocupes ja havien desaparegut de l’escena. El fet, anys enrere pa de cada dia, «és un cas aïllat en un barri que lluita per deslligar-se de la mala fama i la marginalitat que el precedeix», comentava ahir Cori Balanyà, directora de l’Associació.

«Els veïns hem començat a conscienciar-nos i a denunciar i donar avís a la policia i guàrdia urbana en casos de sospita», assegura Balanyà. La directora afegeix que la gent gran té encara por d’alertar perquè se senten indefensos davant els ocupes. Tot i així, afirma que «fa tres anys era molt pitjor» i hi havien 40 immobles habitats de forma il·legal a tota la zona l’any passat, segons va comptabilitzar l’Associació Veïnal Amics del barri Fortuny amb un augment considerable de vint-i-tres en quatre anys.

Des de l’Associació de Veïns del barri Fortuny de Reus organitzen sortides i visites a llocs emblemàtics per crear germanor i vincles entre els veïns de totes les nacionalitats i procedències: aquest divendres hi ha convocada una excursió a la plaça santuari Mare de Déu de Misericòrdia, amb punt de trobada a la plaça de Gabriel Ferrater i Soler. També inicien classes de català i informàtica al setembre en un programa propi d’inserció cultural. «De moment no li hem demanat ajuda a l’Ajuntament però no ho descartem», confessava la directora. «Ha sigut una tasca molt dura netejar la imatge del Barri Fortuny, però a poc a poc ho estem aconseguint i ve gent jove – i no tan jove – a llogar o comprar pisos per la zona», aconseguint un dels propòsits de l’Associació, integrar totes les cultures del barri i aconseguir una imatge de lloc habitable i harmoniós. Per altra banda, veïns de la zona del Districte 5è asseguren que segueix havent-hi ocupació il·legal i incívica (sense necessitats) a tota la zona sud: entre Mas Iglésies i el barri vilasecà de La Plana.

tracking