Diari Més

La Llotja cotitza també més baix a l'estrena de l'ametlla ecològica

JARC-COAG constata que la nova referència manté la tendència a la baixa

Una imatge d'arxiu de la Llotja de Reus.

La Llotja cotitza també més baix a l'estrena de l'ametlla ecològicaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització agrària JARC-COAG «celebra» que la varietat d’ametlla comuna ecològica cotitzi també a la Llotja de Reus perquè pels productors suposa un pas endavant per tenir una referència de com evoluciona el mercat. Aquesta referència, llargament demanda per l’entitat, neix amb el mateix problema que les cotitzacions de les varietats tradicionals: la seva tendència de preus a la baixa respecte a altres mercats, com el cas de Mercamúrcia. Des de JARC-COAG, fa una dècada que es denuncia aquest diferencial, que perjudica els productors catalans. Així, l’organització agrària ha fet propostes de millora del funcionament de la Llotja de Reus per tal que aquesta reflecteixi adequadament la realitat del mercat.

L’entitat demana més transparència, uns criteris invariables i consensuats i un sistema de cotització més professional per fixar els preus de referència a Catalunya per la fruita seca i no perjudicar els productors catalans, que ja d’entrada competeixen amb inferioritat de condicions amb els agricultors d’altres zones de l’Estat o d’altres països.

Fins a 42 cèntims per sota

La cotització de l’ametlla ecològica a Mercamúrcia se situa actualment en 6,87 euros per quilo de gra, 42 cèntims per sobre del 6,45 que estableix la Llotja de Reus. En canvi, l’ametlla nord-americana cotitza per damunt dels 10 euros per quilo. D’aquesta manera, el preu de l’ametlla ecològica de Reus segueix la línia a la baixa de les cotitzacions de les varietats tradicionals.

tracking