Diari Més

La L11 ha patit incidències intermitents durant sis dels darrers quinze dies

Les demores a una línia que connecta punts com el CAP Fortuny i diversos barris amb el centre acaben amb la paciència dels usuaris

Un dels autobusos de l'empresa municipal Reus Transport que ofereixen servei a la L11.

La L11 ha patit incidències intermitents durant sis dels darrers quinze diesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nous retards a la L11 motivats probablement pel problema mecànic que, dues setmanes enrere, ja va afectar un dels vehicles que completen el recorregut, i que han tornat a aparèixer ara després que el servei quedés restablert, han desembocat en molèsties sostingudes per als usuaris de la ruta. En total, entre el passat 15 de maig i ahir dia 31, la L11 ha registrat incidències intermitents durant almenys sis d’aquests 14 dies, i algunes han afectat també al funcionament de la L60 en desviar-se un dels busos que cobreixen la segona línia.

Alguns dels qui empraven regularment la L11, que enllaça diversos barris amb el centre i, per exemple, amb el CAP Fortuny, s’han vist recollint veïns al seu cotxe particular per no perdre una cita al metge de capçalera o renunciant al trajecte per no haver d’esperar el doble de temps que fins ara. I és que la freqüència, amb aquestes avaries i tal i com feia públic recentment Reus Transport, ha passat de 20 fins a 40 minuts. Usuaris sostenen que les demores estan tenint lloc «des de fa prop d’un mes, no només aquests dies» i recorden que, amb l’arribada de l’estiu, la línia ja deixarà de funcionar entre finals de juliol i meitats de setembre «i ara que hi és, tampoc no la tenim com cal».

Des del barri Fortuny, la presidenta de l’Associació d’Amics del barri Fortuny, Pepita Roig, explicava ahir que la situació «ens afecta perquè ens hem d’esperar el doble» i lamenta que «ara que venen els mesos que la L11 deixarà de funcionar, ja ens hi van acostumant». Roig explica una anècdota que exemplifica la molèstia: «aquest matí havia quedat amb una senyora que l’esperaria a la parada del barri i no hi ha arribat fins passats 20 minuts. No hi ha panells i jo no sabia què passava». En la mateixa línia s’expressen des de l’Associació de Veïns de Parcel·les Cases, on Isabel Moreno apunta que «aquí no ens queixem del servei de bus que tenim» però «sí d’aquestes avaries que estan fent a la gent anar malament i especialment a una línia que va fins a un CAP».

Moreno posa un altre exemple: «L’altre dia vaig trobar-me esperant a la parada una persona que tenia cita al metge, i vaig decidir recollir-la amb el cotxe perquè, si no, no hi hauria arribat a temps i les visites es perden».

«L’agafa molta gent gran»

Des de Reus Transport han difós en totes les ocasions informació a través de les xarxes socials sobre les diferents incidències. Alguns veïns recorden, amb tot, que «no tothom fa servir Twitter o Facebook i hi ha molta gent gran que agafa l’autobús i que no sap com funciona res d’això. L’avís, per aquests canals, no els arriba». Apunten, també, que «els conductors sí que ens informen que el bus passarà més tard i fan el que poden, però no hauria de ser així». La situació té lloc tot just poques setmanes després que l’Ajuntament fes pública la voluntat de renovar tota la flota d’autobusos de Reus Transport –13 autobusos i 2 microbusos, amb una antiguitat mitjana de 9 anys–, en una decisió que va rebre llum verda del consell d’administració de l’empresa municipal el passat 22 de març i que comportarà la inversió de 3.415.490 euros fins al 2020. L’aprovació del tràmit va venir acompanyada de polèmica i de crítiques que qüestionava la necessitat de desemborsar la quantitat de manera immediata. El preu de cada nou bus és, orientativament, de 263.000 euros.

tracking