Diari Més

Societat

L'Hora Violeta denucia que l'Ajuntament de Reus els esborra un mural feminista

L'entitat creu que el consistori «censura, i en molts casos multa, l'expressió artística, política o social que no li convé»

El mural feia referència als assassinats masclistes que hi ha hagut aquest 2017.

L'Hora Violeta denucia que l'Ajuntament de Reus els esborra un mural feministaL'Hora Violeta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hora Violeta, Assemblea Feminista de Reus, denuncia que el consistori ha esborrat un mural contra els feminicidis pintat a la plaça dels Argenters, just després d'haver-lo realitzat. L'entitat critica que l'any passat el consistori va declarar Reus com a ciutat 'Contra els feminicidis i les violències masclistes', i que tot i que manté «campanyes de cara a la galeria sobre aquest tema», s'ha mostrat «indiferent» al mural realitzat per l'Assemblea, i no ha tardat gaires hores en procedir a esborrar-lo, concretament menys de 12 des de que va ser realitzat.

«El mural feminista visualitzava la violència contra les dones i els més de 30 assassinats masclistes que s’han produït a l’Estat Espanyol en el que portem d’any», explica l'entitat a través d'un comunicat. Es podia llegir aquesta informació a la part dreta de la pintada, i a l'esquerra hi havia un dibuix d'un home agredint una dona, i una mà amb unes tisores 'tallant aquesta situació' per posar-hi fi, acompanyat del hashtag #NoMorimEnsMaten.

El col·lectiu, per altra banda, també denuncia la «hipocresia» del consistori pel que fa a l'expressió artística, política o social. «El govern municipal programa activitats de graffiti, com el Llambordes -que ha tingut lloc recentment-, però després elimina, censura i en molts casos multa, tota dissidència i expressió artística, política o social que no li convé, encara que aquesta vulgui visualitzar una cosa tan greu com la violència de gènere», indica l'Hora Violeta.

L'entitat no descarta realitzar nous murals com aquest, i conclou que accions com aquesta per part del consistori posen de manifest la «manca total d'interèsen combatre el masclisme i les seves conseqüències».

12 hores després d'haver pintat el mural, el consistori ja l'havia esborrat.

L'Hora Violeta denucia que l'Ajuntament de Reus els esborra un mural feministaL'Hora Violeta

tracking