Diari Més

Municipal

Reus elabora un protocol contra les agressions sexistes en les festes

El document pretén ser una eina de sensibilització i de resposta davant una situació sexista i discriminatòria

Imatge de la roda de premsa de presentació del protocol.

Reus elabora un protocol contra les agressions sexistes en les festesAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus ha elaborat un protocol contra les agressions sexistes en festes populars en col·laboració amb el col·lectiu Despertem el feminisme. Aquest protocol l'havia demanat el Consell de joves del curs 2014-2015 i s'ha elaborat amb l'ajuda de diversos col·lectius ciutadans, a més de l'Ajuntament, la Guàrdia Urbana i el SIAD (Servei d'informació i atenció a les dones) de Reus.

El document pretén ser una eina de sensibilització i de resposta davant una situació sexista i discriminatòria, amb el lema «Reus lliure d'actituds sexistes i discriminatòries». També es durà a terme una campanya preventiva en les festes patronals del pròxim mes de juny amb el lema «Estimo com vull i qui vull, si dic sí, triem on; si dic no, bona nit».

El protocol s'obre a l'adhesió de les entitats vinculades amb les festes populars planteja la creació d'espais per atendre casos d'agressions amb el nom de Punt Violeta, senyalitzat i atès per personal format.

La guia regula com actuar en casos d'assetjament sexual i pretén conscienciar sobre el fet que una agressió sexista mai és un conflicte ni un malentès, sinó un abús de poder injustificable. En tractar-se d'una vulneració dels drets afecta la societat en el seu conjunt, per això apel·la a no mirar cap a una altra banda ni tolerar aquest tipus de conductes. El protocol també inclou respectar sempre la decisió de la persona agredida respecte a si vol donar alguna resposta o no.

tracking