Diari Més

Urbanisme

La Palma estrenarà millores i un nou servei per rellançar els bucs d'assaig

L’Ajuntament realitzarà actuacions per valor de 100.000 euros en «accessibilitat i salubritat» al recinte ubicat al carrer Ample

La façana de l'espai de La Palma, en una imatge d'arxiu.

La Palma estrenarà millores i un nou servei per rellançar els bucs d'assaigOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El recinte de La Palma viurà, en les properes setmanes, feines de millora en matèria d’accessibilitat, d’higiene i de salubritat, i a les seves instal·lacions s’executaran un seguit de canvis per tal que quedin ajustades als requisits de protecció contra incendis. Urbanisme ha aprovat inicialment una memòria valorada d’arranjaments que representarà la inversió, tal com apunten fonts municipals, de prop de 100.000 euros –exactament 99.894 euros més IVA– en l’adaptació de l’equipament a la nova normativa en aquests àmbits.

Els objectius d’aquesta memòria que ara ha rebut llum verda, de fet, passen per «l’anàlisi de l’estat actual» de la construcció, «el grau de compliment dels requisits que caldria que tingués» i l’elaboració d’una «proposta dels arranjaments que són necessaris per a la seva adequació». El termini de durada previst per a les obres, que encara no tenen data d’inici, és de cinc mesos. La darrera rehabilitació la va viure La Palma a finals dels 90. Amb una capacitat exterior per a 800 persones i un auditori interior on se’n poden encabir fins a 400, el recinte acull també una sala polivalent i, des de l’any 20111, la seu del Casal de Joves de Reus i bona part de les activitats que aquest programa.

Promoció de grups i bandes

La que s’inclou dins la memòria valorada d’arranjaments de La Palma no serà, amb tot, l’única reforma que visqui properament l’equipament del carrer Ample. També esperen canvis, tot i que no en l’aspecte físic, els bucs d’assaig musical del Casal de Joves. En aquest segon cas, l’Ajuntament ha tret a concurs un servei de dinamització que «faciliti els espais per a l’assaig musical a grups, col·lectius i persones a nivell individual –dj’s o solistes–, sobretot grups novells i integrats per persones joves». En total, a La Palma hi ha fins a tres bucs que estan ara completament insonoritzats, dos dels quals estan equipats i un de tercer serveix per poder fer enregistraments.

Tal com detalla el plec de condicions tècniques, el nou servei de dinamització pretén convertir els bucs en «un punt de referència en l’àmbit de la música, oferir recursos tècnics i infraestructurals per a l’assaig musical, formar de manera no reglada als joves amb inquietuds musicals, promocionar a nivell de ciutat els grups i usuaris dels bucs, i propiciar la trobada i intercanvi d’experiències amb grups d’altres ciutats, regions o països». I plantejar «un servei d’enregistrament de maquetes i projectes musicals». La voluntat és plantejar un horari d’atenció al públic fix de tres hores diàries en horari de dilluns a divendres laborables de sis a nou de la nit.

En detall, la dinamització inclourà els serveis, per a la ciutadania, d’assaig musical, enregistrament de maquetes, creació d’una agenda de concerts i d’un espai per a la compravenda de material, orientació i d’assessorament als projectes creatius, a més de promoció i comunicació per als grups musicals que així ho requereixin.

tracking