Diari Més

Societat

Un jardí de roses de totes mides i colors omplirà la plaça de la Llibertat

L’activitat ‘Una rosa per la llibertat’ convida a tots els ciutadans a portar roses de paper, cartró o altres materials per fer un gran mosaic i gaudir de les activitats que s’han organitzat

La jornada tindrà lloc a la plaça de la Llibertat.

Un jardí de roses de totes mides i colors omplirà la plaça de la LlibertatGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de la Llibertat acollirà, aquest dissabte 27 de maig, l’activitat Una rosa per la llibertat, en la qual hi participaran diverses entitats i col·lectius. La jornada convida a la ciutadania a portar roses de paper, cartró o altres materials i dipositar-les a la plaça per construir un gran jardí amb roses, un mosaic gegant format per roses de diferents colors, el símbol de la ciutat de Reus. Des de les 9 a les 20h es realitzaran diferents activitats en aquest espai que serviran per reivindicar la cultura com a vincle entre la ciutadania i element de cohesió social. Aquesta activitat fa part de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

La jornada estarà plena d’activitats paral·leles a l’acte central. A les 9 del jardí es realitzarà l’activitat El Despertar del jardí, una classe de ioga amb música en directe amb Gerard Marsal. D’11h a 13h i de 17h a 19h hi tindran lloc diversos tallers, mentre que de 13 a 14 els assistents podran gaudir d’un vermut solidari. La jornada acabarà amb Una rosa per la Llibertat, un espectacle que uneix música, teatre i dansa i que començarà a les 19h i s’allargarà fins les 20h.

La jornada també comptarà amb la participació escolar, ja que durant els mesos d’abril i maig s’han visitat diverses escoles de Reus per mostrar-los com construir aquesta flor i convidar-los a aportar el seu gra de sorra al final de l’acció que es durà a terme a les 19h. En concret s’han visitat les escoles Maria Rosa Molas, Mowgli, Montsant, Arce, Teresa Miquel i Pàmies, General Prim, Presentació, Cèlia Artiga, Pompeu Fabra, CPEE Alba, Joan Rebull, Pi del Burgar, Rubió i Ors i Sant Josep.

Aquesta original proposta és impulsada per VaporLAB, Safareig Poètic, Orquestra Camerata XXI, Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura, Cor Mestral i amb la col·laboració del CRAC, Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals i Origami Art&Teràpia i la participació de la Coordinadora de Dansa de Reus, 15 escoles de la ciutat, els sis Centres Cívics, Myosotis Arts Floral i l'Agrupament Escolta Misericòrdia.

tracking