Diari Més

El nou servei de recollida d'animals haurà d'albergar 300 gossos i 90 gats

El consistori obre concurs per renovar la concessió per dos anys prorrogables a tres

L'import de la licitació és de 79.999,15 euros i inclou el servei veterinari i d'adopció.

El nou servei de recollida d'animals haurà d'albergar 300 gossos i 90 gatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha tret a licitació el servei de recollida, acollida i manteniment d’animals per als propers dos anys i amb possibilitat de fer una pròrroga per un altre any. El contracte surt a licitació per un import de 79.999,15 euros, IVA inclòs. Segons es detalla en el plec de clàusules, l’adjudicatari portarà a terme la recollida tant d’animals abandonats, perduts, ferits i morts com d’aquells que per raons humanitàries o d’altra naturalesa es consideri precís recollir a Reus. Els animals recollits seran acollits, com a mínim durant el temps previst per la normativa vigent, en els espais destinats a l’efecte. I si l’animal disposa de microxip, l’empresa haurà d’identificar el propietari que l’hagi abandonat als efectes de retornar-lo i liquidar les despeses de recollida i acolliment.

L’adjudicari també haurà de prestar el servei d’adopció. En aquest sentit, els animals de companyia s’han de lliurar desparasitats, vacunats, esterilitzats, identificats amb microxip, registrats o inscrits al cens municipal d’animals de companyia. Finalment, haurà de disposar del servei veterinari amb actuacions, les cures, els tractaments, els controls sanitaris, l’eutanàsia i les esterilitzacions que es realitzin als animals.

Actualment, aquest servei el presta l’empresa Última Llar. Segons exposava ahir el seu director, Román, «hem de fer una valoració tècnica per decidir si tornarem a presentar-nos». En aquest sentit, exposen que tindran en compte aspectes com «la capacitat de poder assumir el nombre d’animals que es xifra en el contracte». Segons exposa el seu responsable, actualment aquest centre situat en terme municipal de Riudoms està acollint uns 300 gossos i uns 50 gats, «tot i que tenim capacitat per tenir-ne uns quants més, però prioritzem sempre les millors condicions dels animals». En aquest sentit, la previsió de recollida, segons el contracte que ara surt a licitació és de 300 gossos anuals i de 90 gats a l’any i les instal·lacions han d’estar dimensionades per a poder acollir permanentment a uns 150 animals.

Des de l’Última Llar exposaven ahir que el servei que presten actualment «està ben cobert, tenint en compte que es duu a terme una actuació immediata de recollida, tant en dies festius com urgències». Aquesta empresa va rebre la primera concessió al 2002, i l’ha mantinguda al llarg de les successives licitacions, la darrera de les quals es va convocar per part de l’Ajuntament l’any 2013. Al respecte d’aquesta licitació, les entitats animalistes com la Coordinadora Felina, que engloba 43 entitats de protecció animal de la província, subratllaven ahir «la tasca que fem des de les entitats sense ànim de lucre», destacant especialment «els gossos i els gats que recullen», posant en valor la seva tasca.

Servei pel Baix Camp

A diferència de Reus, on es manté la incògnita sobre si tornarà a optar o no, L’Útima Llar sí que descarta, pel «volum que suposa» presentar-se al concurs per gestionar el servei de recollida, alberg i manutenció dels animals de companyia perduts o ensalvatgits a la via pública del Consell Comarcal del Baix Camp El pressupost de licitació en aquest cas és de de 58.000,36 euros anuals, IVA inclòs, i concerneix els gossos, gats i fures. El servei concerneix a tots els municipis comarcals a excepció de Cambrils, Capafonts i Reus. Cal recordar que en el cas de la capital del Baix Camp es va decidir fa uns mesos seguir apostant pel model actual i no sumar-se als serveis comarcals, segons afirmaven fonts municipals, perquè suposava un cost massa elevat. D’aquesta manera, Reus segueix el seu camí i adjudicarà el nou contracte en poques setmanes.

tracking