Diari Més

Successos

Denuncien quatre joves per espoliar nius d'ocells i les seves cries dels carrers de Reus

La Guàrdia Urbana es va assabentar dels fets gràcies a un membre de GEPEC-Ecologistes de Catalunya, qui va alertar dels fets

Niu amb caderneres espoliat als carrers de Reus.

Denuncien quatre joves per espoliar nius d'ocells i les seves cries dels carrers de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus va denunciar, el passat diumenge 21 de maig, un grup de quatre joves que havien espoliat diversos nius d’ocells i pollets que havien agafat dels arbres dels carrers de la ciutat, tal com informa GEPEC-Ecologistes de Catalunya.

Un membre del grup ecologista passejava per la ciutat el passat diumenge quan va veure com un grup de persones inspeccionaven els arbres de les zones de la Riera Miró, Riera Aragó i barri d’Horts de Miró de Reus. El jove també va veure com els nois, que portaven tres caderneres engabiades com a reclam per localitzar els ocells que crien als carrers, pujaven als arbres i espoliaven alguns nius amb pollets. El membre del grup ecologista va denunciar els fets a la Guàrdia Urbana, qui va poder localitzar els autors.

Els agents de la policia local van decomissar els ocells, que han estat entregats a la Generalitat per la seva recuperació i posterior alliberament a la natura. També van traslladar als autors dels fets la comissaria per identificar-los per tal de tramitar la conseqüent denúncia pels fets, ja que l’espoli de nius i cries és un fet il·legal, perseguit i penat per la legislació.

Segons el GEPEC-Ecologistes de Catalunya aquest no és un fet aïllat, ja que afirmen haver detectat diversos grups que es dediquen a l’espoli de nius i cries a Reus. El seu objectiu, segons el grup ecologista, són els ocells cantaires, sobretot les caderneres, ocells amb els quals comercien il·legalment, ja que poden assolir preus alts. Els membres d’aquesta entitat demanen a la ciutadania que truquin al 112 i sol·licitin la presència dels Agents Rurals o la Policia Local si detecten aquestes pràctiques.

Imatge de les caderneres utilitzades com a reclam que van utilitzar els tres joves denunciats per espoli de nius i cries a Reus.

Denuncien quatre joves per espoliar nius d'ocells i les seves cries dels carrers de ReusCedida

tracking