Diari Més

Serveis Socials

Reus destinarà 143.000 euros a subvencions per pobresa energètica

Es bonificarà a les famílies amb menys recursos els imports de l’electricitat i de gas corresponents als mesos d’hivern

El Centre Cívic Ponent és un dels emplaçaments que acull el Punt d'Assessorament Energètic.

Reus destinarà 143.000 euros a subvencions per pobresa energèticaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha obert la convocatòria de subvencions destinades a combatre la pobresa energètica. La dotació pressupostària és de 143.000 euros, segons es recollia ahir en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), i els imports que es bonifiquen corresponen als mesos d’hivern, pels consums d’energia i gas dels mesos compresos entre desembre de 2016 i març de 2017. La convocatòria detalla com es distribuiran aquestes ajudes, que aplicarà segons l’indicador de renda de suficiència de 2017. D’aquesta manera, l’atorgament de subvencions concedirà, per les unitats familiars amb un sol membre, un total de 180 euros, amb un màxim de 45 euros per cada mes subvencionable justificat.

En el cas de unitats familiars de 2 i 3 membres, l’import ascendiria fins als 210 euros, amb un màxim de 52,5 per cada mes subvencionable justificat. I, finalment, aquelles unitats familiars que estiguin formades per 4 o més membres, poden arribar a optar a 240 euros per aquests quatre mesos hivernals, el que equival a un màxim de 60 euros per cada mes justificat.

Segons es detalla en el mateix BOPT, aquesta dotació «podrà ser ampliable en funció de les necessitats i disponibilitats pressupostàries». Per accedir a aquestes ajudes, caldrà presentar la documentació pertinent, segons es detalla àmpliament en el mateix Butlletí, i, en segon lloc, la persona sol·licitant ha de comprometre’s a assistir al Servei d’Assessorament Energètic o als Tallers d’eficiència energètica en els 30 dies següents a la sol·licitud. Cal recordar que l’Ajuntament de Reus va presentar el passat 8 de maig un punt d’assessorament en aquesta matèria, oberta al conjunt de la ciutadania, amb l’objectiu de «fomentar el consum responsable de l’energia domèstica i de disminuir les despeses en aquest àmbit».

Segons detallava el consistori, a Reus el consistori va atorgar al 2016 un total de 976 ajudes socials per pobresa energètica en el cas de la llum, mentre que en van ser 220 pel què respecta el subministrament de gas. Un augment d’ajudes que ha anat in crescendo des de 2016.

Altres bonificacions

D’altra banda, l’Ajuntament de Reus ha obert la convocatòria d’ajudes en d’altres serveis. En primer lloc la el destinat a reduir la càrrega econòmica pel consum del servei de proveïment i sanejament d’aigua, té una dotació pressupostària de 80.000 euros. La quantitat a percebre pels beneficiaris s’estableix en funció de l’import facturat entre els mesos de gener a setembre i, com a màxim, les següents quantitats. En segon lloc, l’ajut per al foment del manteniment d’un habitatge en propietat La dotació pressupostària de la convocatòria és de 30.000 euros. I la quantia de les subvencions és l’equivalent al 25% de la quota abonada durant l’exercici anterior al de la convocatòria, en concepte de l’Impost sobre béns immobles de naturalesa urbana. En tercer lloc, l’ajut destinat als usuaris del servei de recepció obligatòria de recollida domiciliària d’escombraries i residus sòlids urbans a dotació pressupostària de la convocatòria és de 85.000 euros.

Finalment, la darrera de les subvencions va orientada a les persones que concorren en una determinada situació de mobilitat. La convocatòria fixa en aquest cas una dotació pressupostària de 1.000 euros.

tracking