Diari Més

Municipal

L'Institut de Mercats de Barcelona assessora Salou en la reforma del seu

Els tècnics de l’organisme municipal visitaran les instal·lacions del Mercat  després d’un primer contacte amb Martina Fourrier

Imatge de la façana que recull l'avantprojecte de remodelació del Mercat Municipal.

L'Institut de Mercats de Barcelona assessora Salou en la reforma del seuAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) visitaran properament el Mercat Municipal de Salou per conèixer el seu estat i el punt de partida per a la futura remodelació.

La titular de la Regidoria de Comerç de Salou, Martina Fourrier, ha mantingut una primera trobada amb aquest organisme municipal que, a banda, de la gestió directa i l’administració dels mercats barcelonins, ha remodelat 19 equipaments de la xarxa de 39 de què disposa. Amb aquesta àmplia experiència, l’IMMB realitza també tasques d’assessorament de mercats tant de Catalunya com de la resta de l’Estat i també a nivell internacional.

«Ha estat una primera presa de contacte, ara ells visitaran les instal·lacions del Mercat Municipal de Salou. Posteriorment mantindrem una nova reunió amb ells i l’Ajuntament de Salou decidirà», explicava Martina Fourrier. «Els mercats de Catalunya estan canviant molt. Ara pots anar a comprar tastar tapes. Hi ha una barreja de mercat i gastronomia. El concepte de mercat municipal ha canviat, ja no és només l’indret on es va a comprar», afegeix la regidora de Comerç de Salou.

IMMB està duent a terme una important tasca d’exportació del seu Model Mercat Barcelona a altres poblacions, que passa per la modernització d’aquests espais. «Però cada ciutat té les seves característiques, una cosa és Barcelona i altra cosa és Salou», puntualitza Fourrier.

En fase embrionària

La remodelació del Mercat Municipal es troba encara en fase molt embrionària. L’Ajuntament ha tret a concurs públic la concessió per construir i explotar un establiment comercial alimentari, en format de supermercat, a l’espai annex a l’actual Mercat Municipal.

L’Ajuntament de Salou preveu recaptar un cànon anual de 239.153 euros, quantitat que els candidats poden millorar a l’alça. La concessió per explotar la gran superfície comercial s’estendrà al llarg de 40 anys, període de temps que podria prorrogar-se. El termini per presentar ofertes finalitzarà el pròxim 21 d’agost.

tracking