Diari Més

Laboral

Treballadors de l'Institut Villablanca reclamen que se'ls pugi el sou un 2%

Els empleats exigeixen a la direcció que els apliqui l’augment salarial per compensar les retallades patides cinc anys enrere

Façana de l'Institut Villablanca, en una imatge d'arxiu.

Treballadors de l'Institut Villablanca reclamen que se'ls pugi el sou un 2%Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’Institut Villablanca reivindiquen que la direcció de l’empresa els pugi un 2% del sou corresponent al present any. Així ho va acordar el Comitè d’Empresa en una reunió que es van celebrar divendres passat en vistes a la trobada amb els responsables, fixada pel proper 7 de juny. Els empleats, a més, plantejaran també que se’ls apliqui l’augment salarial pendent de 2016; en aquest sentit, les postures divergeixen, ja que l’1% reclamat pels treballadors no es correspon amb el 0,3% proposat per la direcció. D’aquesta manera, els treballadors volen recuperar paulatinament les condicions salarials, després de la retallada validada pels empleats a principis de 2012 que va evitar en el seu moment que no s’acomiadés bona part de la plantilla.

El Comitè també posarà damunt la taula de negociació la creació d’una «comissió paritària» arran de la resposta remesa per Inspecció de Treball després de la denúncia que els treballadors van interposar fa tres mesos on alertaven de «la manca de personal a les diverses unitats», segons exposa Conchi Cuadrado, representant de CCOO.

Aquesta comissió es crearia donada «la interpretació diferent del conveni que es fa entre les dues parts» i estaria composada per «2 o 3 persones per cada bàndol; comitè i empresa», puntualitza la representant sindical. Tanmateix, des del Comitè afirmen que Inspecció ha instat l’empresa a controlar el sistema de fitxatges: «s’ha d’aclarir si les hores extres que fa la gent de la cuina s’estan pagant com a tal o no», tenint en compte que «alguns treballadors estan fent 7 hores en comptes de 8», comenta Cuadrado. «O es paguen les hores o es posa més personal».

Contractes indefinits

Per la seva banda, els representants dels treballadors denuncien que «s’estan amortitzant places des que es duen a terme les jubilacions parcials» i reclamen que es facin contractes indefinits: «ens falten 20 o 25 persones indefinides dels que estàvem fa cinc anys, demanem a l’empresa que opti per fer aquestes contractacions», comenta Conchi Cuadrado.

Quan obrirà el servei d’infants?

Tanmateix, des del Comitè volen que s’aclareixi quin és el calendari definitiu per l’obertura del servei residencial adreçat a infants i adolescents amb discapacitat psíquica i trastorns de conducta, que estava previst que entrés en funcionament el proper mes de juny a les instal·lacions de Villablanca. «Algunes veus apunten que la seva obertura es pot demorar fins el setembre i volem saber si aquesta unitat dependrà totalment de l’Institut». El servei acollirà a 12 infants i adolescents de la demarcació de Tarragona i que ara es troben en centres de Manresa (Ampans, 140 km), Lleida (Centre Aremi, 100 km) o Barcelona (Llars Cottet, 100 km). El servei suposarà una inversió de 300.000 euros que, assumiria íntegrament el centre, segons exposava fa uns mesos la consellera de Treball, Dolors Bassa.

tracking