Diari Més

Policial

La Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana renovarà els seus cavalls

El cos policial incorpora quatre animals preparats per a la prestació de servei de patrulla

El servei, recuperat al 2004, té un pressupost de 50.000 euros cada any per als animals.

La Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana renovarà els seus cavallsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre nous cavalls se sumaran en els properes mesos a la Unitat Muntada de la Guàrdia Ubana de Reus, la majoria d’ells per reemplaçar-ne d’altres que deixaran d’oferir servei a causa de la seva avançada edat o d’altres circumstàncies. Amb una inversió de 50.000 euros l’any i una durada inicialment prevista de dos anys, els animals desenvoluparan tasques de patrulla i manteniment de la seguretat ciutadana, amb especial presència a zones del municipi on altres tipus de mitjans no hi poden accedir: camins i espais amb menys densitat poblacional, com ara urbanitzacions i masies de l’entorn.

La feina de la Unitat Muntada, recuperada l’any 2004 després de 40 anys desactivada, esdevé determinant en situacions com robatoris a residències aïllades o incidències a àrees rurals, parcs i jardins. Entre les seves funcions hi ha la vigilància de barris, l’acompanyament de les autoritats de la corporació municipal a determinats actes públics i en celebracions, o la seguretat a rieres i barrancs.

Els quatre nous cavalls se sumaran a dos més que estarn ara en propietat de la Guàrdia Urbana –la Unitat Muntada compta amb un total de 13 agents–, hauran de ser de pura raça o equivalent i el subministrador que guanyi el concurs públic obert pel proveïment i el manteniment dels animals n’haurà de presentar el llibre genealògic. Aquest també s’haurà de fer càrrec de tots sis cavalls en instal·lacions ubicades no més lluny d’un radi de 10 quilòmetres a comptar des del Mercadal, alimentar-los, vacunar-los i treure’ls diàriament dels boxes. Caldrà que els animals disposin d’una pista d’entrenament i d’un pati per passejar. El subministrador haurà de formar els agents de la Unitat Muntada com a genets i com a domadors, i encarregar-se de tot el material necessari per aquesta tasca i, si fos el cas, del transport dels exemplars.

Assegurança de vida

Els cavalls de la Guàrdia Urbana comptaran amb assegurança de vida i una de responsabilitat civil d’un mínim de 150.000 euros, i cobertura per a robatoris, còlics o transport al veterinari. I haurà de comptar amb la Targeta Sanitària Equina on consta, per a cada animal, la ressenya d’identificació, nom, raça, sexe, data de naixement, marques, cicatrius, tatuatge, ferro, vacunes i visats oficials per a la circulació dins l’àmbit territorial de Catalunya. Els 13 agents de la Unitat Muntada empren 5 cadires de muntar, 4 mantes de patrulla, 8 per a serveis de gala i gran gala o cabeçades de pista o patrulla, entre altres.

tracking