Diari Més

Successos

Almenys un dels atracadors de la benzinera de Lleida era de Reus

Els lladres, un dels quals va resultar mort durant la persecució policial, duien una furgoneta que havia estat robada a Reus

Primer pla de Mossos d'investigació analitzant el lloc dels fets, a la Bordeta.

Almenys un dels atracadors de la benzinera de Lleida era de ReusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys un dels assaltants en l'atracament de la benzinera de Lleida d'aquest diumenge al vespre, que es va acabar amb un d'ells mort per agents de Mossos d'Esquadra, era de Reus. A més, els dos presumptes autors de l'atracament en una benzinera del barri de Balàfia de Lleida duien una furgoneta que havia estat robada a la mateixa capital del Baix Camp. Els dos portaven pistoles, i els Mossos d'Esquadra investiguen ara si aquestes eren reals o simulades i si hi va haver intercanvi de trets entre ambdues parts durant la fugida i persecució policial.

Els atracadors, ambdós de nacionalitat espanyola, d'uns 40 anys i amb nombrosos antecedents per robatoris, van fugir amb la furgoneta i, a partir de la descripció facilitada pels responsables de la benzinera als Mossos, es va iniciar una persecució policial que va creuar tota la capital del Segrià, arribant fins al barri de la Bordeta on els assaltants van abandonar el vehicle, després de xocar contra una tanca, i van continuar la fugida a peu. Els agents van ordenar als lladres que s'aturessin i van efectuar trets intimidatoris, almenys un dels quals hauria impactat en un dels lladres, que va resultar mort.

Aquest dilluns, agents de la Unitat d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d'Esquadra, han estat recollint proves al descampat del barri de la Bordeta on va morir l'atracador. L'altre, que va ser detingut per la policia després d'amagar-se en una casa propera, està previst que passi a disposició judicial entre dimarts o dimecres. La furgoneta ja ha estat retirada del lloc dels fets, on va quedar accidentada després que els lladres xoquessin amb una tanca. La benzinera que va patir el robatori ha tornat a obrir aquest dilluns al matí.

Cronologia dels fets

El robatori va tenir lloc aquest diumenge a les 19.37 hores i els lladres es van endur els diners de la caixa enregistradora després de ferir lleument el treballador de la benzinera amb un tornavís. Tot seguit els assaltants van fugir amb una furgoneta i els responsables de la benzinera van trucar als Mossos d'Esquadra, i aleshores va començar la persecució policial. A l'avinguda Pla d'Urgell el vehicle que conduïen els presumptes atracadors va impactar contra un cotxe aparcat. Amb tot, van continuar circulant a tota velocitat fins a arribar al camí de l'antiga hípica, on van començar a circular camp a través fins que van xocar contra una tanca. Aleshores els dos ocupants van continuar la fugida a peu perseguits pels Mossos.

Durant la persecució a peu els agents haurien ordenat als lladres que s'aturessin i haurien efectuat trets intimidatoris. En el transcurs d'aquest operatiu policial per detenir els presumptes lladres, un d'ells va resultar ferit mortalment per arma de foc i l'altre, detingut, tal com van informar els Mossos d'Esquadra. L'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Ponent s'ha fet càrrec de la investigació.

Pla general de la benzinera que va ser assaltada, situada al carrer Corts Catalanes del barri de Balàfia de Lleida.

Almenys un dels atracadors de la benzinera de Lleida era de ReusACN

tracking