Diari Més

La DO Catalunya brinda, a Reus, pels vins amb denominació d'origen

Celebren un acte col·lectiu des de diferents punts per reivindicar el producte

Pla mig de diversos consumidors de la DO Catalunya fent un tast a Reus. Imatge del 20 de maig de 2017

DO, col·lectiu, denominació d'origen, Estació Enològica, brindis, Espanya, vins, Reus, Xavier Pié, DO CatalunyaSílvia Jardí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La DO Catalunya ha brindat aquest dissabte pels vins amb etiqueta de denominació d'origen des de la seva seu, a Reus (Baix Camp). És un acte que s'ha fet simultàniament a dos quarts de dues amb 25 denominacions d'origen de tot l'Estat i que té l'objectiu de reivindicar el vi amb DO i acostar-lo al consumidor final. El president de la DO Catalunya, Xavier Pié, ha explicat que la DO, que aplega més de 200 cellers de tot el territori apte per produir vinya, és «una garantia de qualitat pel consumidor». Tot i això, considera que la DO encara «és una gran desconeguda dins de Catalunya», mentre que als mercats internacionals, on s'hi destina la majoria de producció, gaudeix de més reconeixement.

En total, són 217 cellers d'arreu del territori els que produeixen per la DO Catalunya, amb fins a 35 varietats de raïm autoritzades per a l'elaboració dels vins. Pié, que recorda que al país hi ha «una gran tradició en treballar amb denominacions d'origen», apunta que aquesta etiqueta facilita que el producte «tingui reconeixement» i «una garantia de qualitat» per al comprador. «El consumidor veu que el que hi ha dins d'aquella ampolla està fet amb les condicions que marca la DO i que pertany a aquell territori», afirma.

El brindis, sincronitzat amb altres 25 denominacions d'origen de tot l'Estat, s'ha programat en el marc del primer dia 'Moviment Vi DO', una jornada festiva per reivindicar el vi i apropar-lo al públic i, sobretot, als joves. «Als joves els costa tastar el vi i volem engrescar-los a participar i a conèixer el fruit de la nostra cultura», ha afegit el president de la DO Catalunya, que apunta que «és molt difícil discernir Catalunya sense el vi».

Amb tot, més enllà dels joves, la denominació d'origen també situa com a repte captar més consumidors catalans, que gairebé no coneixen la DO Catalunya, segons Pié. «És una marca molt coneguda als mercats internacionals perquè és on destinem la majoria de producció i a Catalunya encara estem en una fase de donar-nos a conèixer», ha considerat.

L'acte s'ha celebrat a l'Estació Enològica de Reus, seu de la DO Catalunya, on s'han servit diversos vins – fins a vuit referències de blancs, rosats i negres-, acompanyats d'unes avellanes de la DOP Avellana de Reus, tapes de proximitat i els olis de la DOP Siurana. La jornada, per la qual han anat desfilant desenes de consumidors, ha comptat amb la música en directe del grup reusenc 'After Dark'.

tracking