Diari Més

Politica

«L'urna és de tothom, el referèndum no és només dels independentistes»

La Cambra de Comerç acull l’acte organitzat pel Pacte Nacional i que promou la consulta catalana

Joan Canadell, Joan Ignasi Elena i Àngels Ollé a la Cambra de Comerç, ahir al vespre.

«L'urna és de tothom, el referèndum no és només dels independentistes»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Posicionament unànime de la societat civil entorn al referèndum. Amb l’objectiu de fer visibles els arguments, la Cambra de Comerç va acollir ahir al vespre l’acte Societat i Referèndum que va comptar amb diversos representants locals i catalans. Un dels ponents va ser el Coordinador Nacional pel Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, qui va destacar que la consulta «gaudeix d’una transversalitat extraordinària des de representants sindicals, empresarials i entitats cíviques i culturals; allò que s’ha volgut explicar que és una cosa d’independentistes no és així, l’urna és de tothom». Respecte quin serà el paper d’Europa a l’hora de donar validesa a aquest hipotètic referèndum –el Parlament va aprovar ahir la moció pel reconeixement i aval de la Comissió de Venècia, l’òrgan consultiu del Consell d’Europa–, Elena afirma que «hi ha una sintonia absoluta en el plantejament que va fer néixer Europa amb el que es fa des del Pacte».

L’acte també va comptar amb la presència de Joan Canadell, cofundador del Cercle Català de Negocis, qui es va mostrar convençut que «aquest procés serà complicat però acabarà amb èxit i hem de preparar-nos pel nou Estat, cosa que passarà en tres o quatre anys». Segons Canadell, «tenim arguments per construir la segona o tercera economia més potent d’Europa en termes de PIB per càpita». De la mateixa, va afirmar que «totes les enquestes que s’han fet en el sector diuen que la major part dels empresaris són independentistes, més que el promig de la societat civil». Per la seva banda, Àngels Ollé, presidenta del Pacte a Reus, afirmava que a la capital del Baix Camp «la gent està informada i vol adherir-se al Pacte», i va recalcar el missatge «volem parlar però també volem ser escoltats».

Entitats pel Sí

Les intervencions dels tres ponents van anar acompanyades per altres de més breus per part d’altres persones amb vinculació a entitats de la ciutat. És el cas, per exemple, d’Àlfred Pitarch, president de la Unió de Botiguers: «volem que ens deixin votar sense demanar permís enlloc i hem d’empènyer», afegint que «el comerç vol estabilitat i no estar supeditat a noves normatives fiscals del govern espanyol, volem un marc just i un país transparent». Per la seva banda, Arantxa Ros, sobiranista, va afirmar que «l’endemà del referèndum tots haurem de treballar en la construcció del camí, sigui quin sigui el resultat».

tracking