Diari Més

La reusenca Laura Navarro publica el seu primer llibre, una al·legoria al comiat

Una mescla de fotografia i breu narrativa descriu com la jove se sentia cada vegada que s'havia d'acomiadar

Laura Navarro és de Reus, i des de petita va mostrar molt interès per l'art i la literatura.

La reusenca Laura Navarro publica el seu primer llibre, una al·legoria al comiatLaura Navarro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Vivim en una època de constant transició on els no-llocs acaben sent una part molt activa de les nostres vides: aeroports, estacions i, fins i tot, cementiris». Aquesta és la idea principal del primer llibre publicat per la reusenca Laura Navarro, 'Hasta el último momento (que te esperé)', on es desgrana el comiat, la duresa del moment i tot el que ve després. Navarro, a través de la seva experiència personal i mitjançant fotografies i breus textos, transmet al lector com és aquest procés, i posa èmfasi en què «tothom, un dia o altre, ens acabarem acomiadant d'algú». Però no un comiat fins sempre, sinó un «fins a la propera, però no sé quan».

El llibre, editat per la barcelonina Ediciones Carena, és una mescla de fotografia i de text. La fotografia és l'eina que Navarro usa perquè «em permet fer permanent aquest moment i reconstruir-lo una i altra vegada. L'escriptura, per la seva banda, descriu tal qual ho vaig sentir». La breu narrativa del llibre aproxima l'experiència al lector perquè aquest empatitzi amb cadascuna de les frases. El text va sorgir en el moment en què Navarro es va adonar que el comiat no es podia evitar, i que l'únic que podia fer era escriure. El llibre és, doncs, una barreja de dues expressions artístiques a través de les quals el lector pot reviure tant l'experiència de Navarro com la de centenars i milers de persones que passen dia a dia pel mateix. 'Hasta el último momento' es pot comprar per un preu entre els 12 i els 14 euros a diversos punts, entre els quals destaquen el Corte Inglés, la Casa del Libro, Amazon i Ebay.

El procés creatiu del llibre va convertir en escenari principal l'aeroport. Allà és on Navarro entén que no és l'única persona que viu aquesta experiència, tan dura però necessària. A través de sessions fotogràfiques al que ella anomena com a «no-lloc», va anar sorgint 'Hasta el último momento'. El 'book trail' del llibre es pot veure a continuació:

Laura Navarro va néixer a Reus el 1993, i va estudiar Belles Arts a Barcelona. Des de petita tenia clar que el que li agradava era l'escriptura, el dibuix, la pintura, la fotografia i la creativitat en general. A la universitat va tenir l'oportunitat de realitzar molts projectes que es poden consultar a la seva pàgina web, www.lauranavarrogranero.com. Alguns dels més destacats que ha creat fins a la data d'avui són 'Així', una sèrie de retrats a persones grans on se'ls va captar responent la pregunta 'Quant creus que has aprofitat la teva vida?', i 'Cuatro patas sí, dos pies no', una reinterpretació personal i fotogràfica de la novel·la Rebel·lió a la granja, de George Orwell.

El llibre es pot comprar al Corte Inglés, a la Casa del Libro, a Amazon i a Ebay, entre d'altres.

La reusenca Laura Navarro publica el seu primer llibre, una al·legoria al comiatLaura Navarro

tracking