Diari Més

Propietaris dels solars assumiran el pla urbanístic de l'antiga Comarcal

Els titulars dels terrenys inclosos al projecte, que es va anunciar l’any 2015, s’han constituït en una entitat per desenvolupar el nou sector industrial

Una imatge de la zona on Reus vol atraure indústria.

Propietaris dels solars assumiran el pla urbanístic de l'antiga ComarcalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els titulars dels terrenys inclosos dins el pla parcial urbanístic de l’antiga Comarcal, definit per l’Ajuntament de Reus a través de Redessa l’any 2015 i que vol propiciar la implantació de petita i mitjana indústria a la zona, es faran càrrec del desenvolupament del sector industrial i de la seva obra urbanitzadora. El col·lectiu de propietaris s’ha constituït, dos anys després de l’anunci del pla i pendent de materialitzar-lo, en una entitat de desenvolupament urbanístic, tal com confirmen fonts de Territori. Sota el nom d’SNH-Participaciones SL, rellevarà en aquest àmbit el mateix consistori, qui havia previst inicialment desplegar com a administració les obres i executar una inversió aproximada de 7,2 milions d’euros amb càrrec als amos de les parcel·les que el projecte abraça.

La Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona va aprovar, el passat 4 de maig, aquest tràmit, que n’acompanya un de segon i de menor entitat: la correcció dels límits d’afectació del pla urbanístic de l’antiga Comarcal ja que, per error, s’hi van incorporar puntualment uns terrenys –1.300 metres quadrats de superfície– que es corresponen a una part de la parcel·la industrial urbana existent i en funcionament.

Un vial cap a Riudoms

També es proposa, en el marc de la mateixa actuació, que un vial d’uns 40 metres de longitud i que ha d’esdevenir el nexe del sector amb futurs sectors –avui encara pendents de determinar– al terme de Riudoms, deixi de ser vial per passar ser sistema viari per a reserva viaria. És a dir, que no s’urbanitzarà fins que aquests potencials sectors de Riudoms no estiguin planificats i en fase d’urbanització, tal com precisen les mateixes fonts.

Al moment que l’Ajuntament va anunciar-lo, al juliol del 2015, el pla parcial de l’antiga Comarcal, aquest es presentava amb tres objectius que passaven per ampliar el sòl industrial disponible a la ciutat, ordenar l’accés a Reus per la carretera de Riudoms i enllaçar la nova zona industrial amb una nova zona verda que s’obriria a banda i banda de la variant de la carretera T-11. Per complir els tres objectius, l’ordenació del sector que planteja el pla parcial definia el sòl urbà industrial en els terrenys a ponent de la variant, mentre que la part situada a llevant es destina íntegrament a sistema d’espais lliures i equipaments. Tot l’àmbit té una superfície de prop de 250.000 metres quadrats.

El projecte –que anava acompanyat d’una zona verda al Roquís– estava pressupostat en uns 7 milions d’euros i contemplava feines relatives a la incorporació d’espais amb vegetació, l’eliminació de xarxes elèctriques aèries, pavimentació, il·luminació i implantació del sistema de clavegueram amb un termini d’execució de 48 mesos.

tracking