Diari Més

Laboral

La plantilla de l'Hospital Sant Joan de Reus protestarà contra les retallades

La UGT mostra el seu suport als treballadors, i fa una crida a la ciutadania perquè hi participi

La plantilla s'ha manifestat als passadissos del centre hospitalari.

Més de 100 treballadors del Sant Joan reben els gestors de l'hospital amb critsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de l'hospital de Sant Joan de Reus protestarà aquest divendres en contra de les retallades plantejades per la direcció, després de l'anunci que la Generalitat comptarà amb un 55% del centre. La Generalitat i el consistori (PDeCAT-ERC-AraReus) van anunciar que un consorci format per les dues administracions gestionarà l'hospital a partir de l'1 de gener del 2018.

El centre arrossega un dèficit de 8 milions d'euros del 2016 i, segons fonts pròximes a la direcció, la xifra pot augmentar aquest exercici. Sagessa, empresa pública municipal que gestiona l'hospital, ha d'eixugar el dèficit aquest any perquè el consorci -un 55 % de la Generalitat i la resta, municipal- neixi sanejat. Aquesta operació coincideix amb les negociacions del nou conveni col·lectiu, que es regeix per un de propi més avantatjós que el del sector sanitari.

En aquest context, la UGT denuncia que la direcció de l'hospital planteja unes noves condicions «inassumibles» per al personal, amb un històric de «pèrdues de condicions laborals» que «supleixen amb sacrificis personals» a favor de l'atenció als usuaris. Per aquests motius, el sindicat anuncia el seu ple suport a la manifestació convocada aquest divendres, i fa una crida a la ciutadania perquè hi participi.

La protesta està convocada aquest divendres a les sis de la tarda des de l'antic hospital, al cèntric carrer de Sant Joan, fins a les portes de l'ajuntament, a la plaça del Mercadal.

tracking