Diari Més

Municipal

L'ordenança d'animals regularà els gossos potencialment perillosos

Hi haurà un cens especial pels animals d’aquestes races diferent als de companyia tenint en compte la seva equiparació a «una arma»

Reunió constitutiva de la comissió de l'Ordenança al febrer.

L'ordenança d'animals regularà els gossos potencialment perillososCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova ordenança d’animals incorporarà en el text una regulació sobre la tinença dels gossos potencialment perillosos. D’aquesta manera, es farà una incidència tenint en compte aquesta animals que tenen «la mateixa consideració que una arma», i per tant, posant de manifest situacions que tenen a veure amb la singularitat en la tinença d’aquesta animals: «si tens un permís d’armes i pots disparar no implica que me la puguis deixar;el fet de tenir un gos també té unes consideracions», exposa el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio. Així, en el nou text es farà èmfasi en aspectes com el cens especial per la tinença i renovació pertinent de la llicència. La incorporació d’aquests punts complementa les mesures de sanció per infraccions relacionades amb aquests casos, per exemple, quan el gos no porta el murrió o perquè van deslligat.

El regidor de Medi Ambient també constatava ahir que altres novetats que s’incorporen el text respecte el primer esborrany són les especificacions en els gossos d’acollida, que ajuden a persones amb discapacitat visual, auditiva i física i per tant, «no poden estar considerats com un gos més i hem de buscar quines consideracions té en el cas del cens». Durant la reunió d’ahir es va avançar en la definició del primer bloc de 28 articles, i a principis de juny està previst que comenci el termini per presentar esmenes pel segon bloc dels 30 restants, que incidirà en aspectes com les sancions.

Regular la comercialització

La reunió va comptar amb representants de les formacions com la CUP, que recordava ahir que en el seu moment el seu grup va presentar una proposta que, en paraules el regidor Oriol Ciurana «ara canviarà perquè la nova ordenança no entrarà en el grau d’especificitat que nosaltres proposàvem». Els cupaires posen el focus en què es puguin resoldre qüestions com la venda d’animals perquè «la gent pugui saber quina ordenança de Reus regula aquest aspecte, més enllà que aparegui en ordenances superiors». En aquest sentit, Ciurana lamentava que el nou text no entri en aspectes que ells precisaven com la normativa en la comercialització en botigues d’animals, per detallar «quina mida o on havien d’estar exposats, en definitiva, parlar també sobre el benestar propi», així com també en la venda al Mercat ambulant: «hi ha hagut un buit durant molt de temps i ho portarem al Consell d’administració de Reus Mobilitat,que és qui gestiona el mercat, ja sigui per la prohibició o per la regulació». En representació de les entitats animalistes, Anna Carbonell reclamava precisament que cal incidir en «la prohibició de la venda d’animals en els mercats».

tracking