Diari Més

Sanitat

Dos intoxicats a Reus per menjar tonyina en mal estat

Són ja una vintena de persones les que presenten símptomes de toxiinfecció alimentària a Catalunya

Els lots de tonyina que possiblement han causat les intoxicacions van ser comercialitzats per l'empresa Garciden.

Retiren lots de tonyina fresca per ser els possibles causants de 40 intoxicacions alimentàriesInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) ha comptabilitzat ja una vintena de persones que han presentat els símptomes de toxiinfecció alimentària per la ingesta de tonyina comercialitzada per una empresa d'Almeria després de l'alerta donada pel Ministeri de Sanitat el passat dia 10. Dos dels casos es localitzen a Reus.

Segons ha informat l'ASPC, totes les persones afectades presentaven un quadre clínic compatible amb la intoxicació per histamina (taquicàrdia, exantema, cremor a la boca, cefalea, dolor abdominal i diarrea) pocs minuts després d'haver menjat la tonyina, comprada a partir del 25 d'abril, data en la qual va ser comercialitzat el lot afectat.

Entre el 27 d'abril i el 15 de maig, 11 dels casos corresponen a persones que van sopar en un restaurant de Lleida (Segrià), i un a una persona que va consumir tonyina en un restaurant de Barcelona.

Els casos restants estan relacionats amb tonyina comprada a centres comercials: tres en dos centres ubicats a la comarca del Maresme, dos aReus(Baix Camp) i tres a Barcelona.

Tots els afectats han evolucionat favorablement en poques hores i només una de les afectades va ser atesa aquella mateixa nit en el servei d'urgències per una major intensitat del quadre clínic.

Els serveis d'inspecció de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de l'Agència de Salut Pública de Barcelona continuen amb les actuacions oportunes de control oficial pel que fa a la investigació del brot i la retirada del producte del mercat.

El comerços que han venut el producte han col·locat cartells per advertir els clients que si van comprar tonyina durant aquells dies no la consumeixin i tornin el producte al punt de compra.

Els serveis de Vigilància Epidemiològica (VEU) i el Servei d'Urgències de VEU de Catalunya estan alertats per detectar altres casos que poguessin estar associats si apareguessin i fer la investigació oportuna per confirmar o no la seva relació amb el brot.

Les autoritats sanitàries catalanes han recordat que en cas de presentar símptomes com cremor de gola, nàusees, diarrees, vòmits, cefalees o erupció cutània després d'ingerir tonyina, han de dirigir-se al seu centre de salut.

tracking