Diari Més

La cultura urbana, protagonista del 'Llambordes: Festival Underground de Reus'

La iniciativa convertirà els carrers de Reus en un espai on plasmar l'art urbà, com el graffiti

Un graffiter pintant una de les finestres tapiades del carrer de Pere Òdena.

Reus presenta el Festival Underground i de cultura urbana 'Llambordes'Ajuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Llambordes: Festival Underground de Reus' és una nova iniciativa orientada a potenciar l'art urbà com una forma especialitzada d'artque es desenvolupa generalment a l’espai públic, i que pot incloure obres com el graffiti, les plantilles, projeccions en vídeo, instal·lacions al carrer i d’altres accions.La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència de Reus, a través del Casal de Joves, ha presentat aquest festival,inclòs a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.

El projecte és conseqüència directa d’una de les propostes que van fer els joves del Consell Municipal de Secundària del curs 2016-2017, on es demanava un festival relacionat amb els graffitis i la cultura urbana. Entre les activitats que s’han programat dins del festival hi ha taules rodones, una ruta artística, tallers i altres activitats vinculades a aquesta temàtica. La iniciativa es realitza en col·laboració amb col·lectius culturals i juvenils, i la implicació d’artistes plàstics de la ciutat.

Les categories que s'inclouen al festival són, en primer lloc, el graffiti. En aquesta, més de 50 artistes hi participen, principalment de Reus però també del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. S’han utilitzat un total de 108 colors en tot el Festival. Pel que fa a l'Street Gallery, s'ha creatuna galeria d’art al carrer de Pere Òdena innovadora i original amb 9 obres d’artistes seleccionats i convidats per a realitzar la seva obra en aquest espai.L’objectiu de les obres de la galeria és transmetre un missatge i fer reflexionar la ciutadania a través de diferents vies, des de la crítica social a imatges populars, entre d’altres propostes.

Els artistes també decoraran cinc portes tapiades i una paret de gran format de la ciutat, per tal dedinamitzar la ciutat i proposen un ús diferent de l’espai públic. Per altra banda, dissabte 20 de maig es realitzarà una pintada col·lectiva de graffitis a l'avinguda dels Jocs Olímpics, en el marc de l'activitat Paret Oberta. El festival també inclou un taller de graffitis el 15 i 16 de maig al Casal de Joves la Palma, que vol contribuir a fer planter i que els artistes novells puguin demostrar el que han après a la paret oberta.

Els programa complet del'Llambordes: Festival Underground de Reus' es pot consultar en aquest enllaç.

tracking