Diari Més

Societat

A la recerca del 'jo' més profund

L’associació Amics del Desert organitza un seminari de meditació a Reus els dies 19, 20 i 21

Esteve Grasset, delegat dels Amics del Desert a Tarragona.

A la recerca del 'jo' més profundCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana que ve, les Missioneres Claretianes de Reus acolliran un Seminari d’iniciació a la contemplació organitzat per la xarxa de meditadors Amics del Desert. Els Amics del Desert són una associació promoguda per Pablo d’Ors, prevere i escriptor, i nét d’Eugeni d’Ors. Té la seva seu a Madrid, és d’àmbit estatal, i compta amb diverses delegacions, entre elles la de Tarragona.

L’entitat promou la meditació cristiana, però les seves activitats estan obertes a totes les persones, creients o no creients. El seu delegat a casa nostra és Esteve Grasset, qui explica que el que caracteritza la meditació cristiana rau en el mantra que fan servir, el ‘Maranatha’, que vol dir ‘Veniu, senyor Jesús’, i la posició de les mans, que s’ajunten pels palmells en posició d’oració. «Però com en totes les tradicions meditatives, la base és la respiració», apunta Grasset, que també assegura que el recés que es farà a Reus és una bona oportunitat per a les persones que es vulguin iniciar en aquesta pràctica, tinguin l’edat que tinguin, i siguin creients o no.

La meditació, en paraules del delegat dels Amics del Desert a Tarragona, consisteix en «arribar al nostre fons profund, connectar amb la nostra realitat primària». I per aconseguir-ho, explica, es necessita silenci. «La ment domina, ens controla, però quan meditem, intentem que no ho faci, que no ens generi contínuament pensaments, sinó que es relaxi, i així poder entrar al nostre fons».

Esteve Grasset, que medita dues vegades al dia, assegura que aquesta pràctica li ha canviat la vida: «el primer cop que ho vaig fer em van dir que al cap de sis mesos o un any la vida seria diferent. No ho vaig creure, però era veritat. En el meu cas, em va canviar la manera de relacionar-me, ara és més propera. També la capacitat de prendre decisions, perquè veus les coses d’una manera més global. També aprens a veure més el cor dels altres, a no quedar-te en la superfície, anar a allò que és més profund. És quelcom realment engrescador», admet.

Grasset va arribar a la meditació com a final d’un camí que va començar temps enrere, i esperonat per l’interès pel creixement personal. «Sempre m’havia interessat el treball amb la ment, però va arribar un moment que volia alguna cosa més. La persona amb qui feia aquell treball va passar a fer meditació i jo també vaig anar cap allà.m Ara en sóc un fervent defensor, perquè he vist com tot ha canviat, les relacions amb la dona, els fills... Hi ha més tendresa, més proximitat».

Grasset és al capdavant del seminari que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de maig a Reus. Aquesta no és la primera vegada que es fa una trobada dels Amics del Desert a casa nostra, però sí la primera que organitza la delegació local. L’any passat se’n va celebrar una al Monestir de Poblet, amb molt bona acollida, i que, segons Esteve Grasset, va anar molt bé, però es va trobar a faltar un ambient de recolliment i silenci, ja que el Monestir rep moltes visites i té l’hostatgeria sempre oberta. D’aquí que, enguany, s’hagi buscat a Reus un lloc més petit, recollit i de fàcil accés.

La previsió és acollir entre vint-i-cinc i trenta persones, una quantitat prou gran com per fer jornades de meditació en comunitat però alhora prou petita com perquè els participants puguin trobar la connexió íntima i personal que requereix aquesta pràctica. El seminari donarà el tret de sortida el divendres 19 a les 20h, i s’allargarà fins diumenge 21. Durant aquest dia i mig els participants podran gaudir de les sessions de meditació així com de ponències impartides per un equip d’instructors formats per Pablo d’Ors. Aquesta trobada també té com a objectiu que es pugui formar un grup que pugui continuar la pràctica de la meditació de manera regular a nivell local.

El preu d’inscripció és de 140 euros, i inclou el seminari, l’allotjament i la pensió completa. Per a més informació es pot consultar la pàgina web amicsdeldesert.wordpress.com, o bé trucar al telèfon 977 39 09 09.

tracking