Diari Més

Medi ambient

Reus replanta 230 rosers al roserar Joaquima Gallisà de Mas Iglesias

Aquest és un dels pocs roserars públics de Catalunya, i compta amb 3.185 peus de rosers

Gairebé la meitat de rosers són de varietats noves.

Reus replanta 230 rosers al roserar Joaquima Gallisà de Mas IglesiasAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 230 roses han estat replantades al roserar Joaquima Gallisà de Rueda, al Parc de Mas Iglesiasde Reus. Els serveis de Jardineria de la regidoria de Via Pública del consistori han dut a terme les tasques. Del total de rosers, 112 són de cinc varietats que fins ara no es trobaven al roserar. Les noves varietats introduïdes en aquest espai singular de la ciutat són la Mabella, Mistica, Òmnium Cultural, Rosaolor i Jardinero Ortiz.

Mentre han durat els treballs de renovació de les plantes, que s’inclouen dins el contracte de manteniment ordinari de jardineria que porta a terme l’empresa adjudicatària,s'ha mantingut tancat el recinte del roserar Joaquima Gallisà. El regidor de Via Púbica Hipòlit Monseny, explica que «a més de tasques de reposició, s'han realitzat activitats de manteniment de tot l'espai, que inclouen aportacions d’adobats, petites rectificacions en el reg i tractaments fitosanitaris».

El roserar Joaquima Gallisà de Rueda és un dels pocs roserars públics existents a Catalunya. Disposa de 9.900 metres quadrats dins del parc de Mas Iglesias, el qual té una superfície total de zona verda de 46.187 metres quadrats. El nombre total d'unitats de peus de rosers existent és de 3.185.

Reus té una vinculació especial amb la rosa com a tret simbòlic i històric de la ciutat, ja que el seu escut té una rosa com a element principal. A més, la capital del Baix Camp és cada any la seu del Concurs Exposició Nacional de Roses, que organitza el Centre de Lectura de Reus i que enguany s'ha portat a terme del 6 al 8 de maig.

tracking