Diari Més

Medi Ambient

El servei comarcal de recollida d'animals costarà 58.000 euros l'any

El contracte inclou tasques d’esterilització i disposaran d’un allotjament cobert i ventilat

Una passejada de gossos en el certamen 'Bestial', el passat febrer.

El servei comarcal de recollida d'animals costarà 58.000 euros l'anyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Baix Camp ha tret a licitació els serveis de recollida, alberg i manutenció dels animals de companyia perduts o ensalvatgits a la via pública, així com la recollida d’animals domèstics o ensalvatgits morts. El pressupost de licitació és de 58.000,36 euros anuals, IVA inclòs, i concerneix els gossos, gats i fures. En el servei s’indica que en el cas de la recollida de gats de carrer, «es durà a terme l’esterilització i marcatge a l’orella de l’animal i es procedirà a la inclusió en colònies de gats controlades sanitàriament». En cas que els felins siguin domèstics «es recolliran i s’acolliran en el centre a l’espera de ser adoptats» i el manteniment de les colònies de carrer «anirà a càrrec de persones voluntàries si l’ajuntament del municipi així ho decideix». En cap cas es recolliran animals d’un domicili particular, a excepció de que la retirada dels animals vingui imposada per petició judicial o per resolució municipal. Per la seva banda, l’entitat contractada finalment pel Consell Comarcal «no sacrificarà els animals abandonats que hagi recuperat, excepte en els casos excepcionals establerts per la normativa», especifiquen.

Reus no s’hi suma

El contracte que surt a licitació inclou les tasques d’alimentació i abeurament; cures i tractaments higienico-sanitaris –desparasitació, neteja, vacunació– identificació electrònica amb implantació d’un microxip homologat, en cas que no en disposi; esterilització, allotjament cobert, ventilat i amb llum natural i permetre períodes de passeig. Els serveis de recollida, alberg i manutenció concerneixen a tots els municipis comarcals a excepció de Cambrils, Capafonts i Reus. Cal recordar que en el cas de la capital del Baix Camp es va decidir en el seu moment seguir apostant pel model actual de no sumar-se als serveis comarcals, segons afirmaven, perquè suposava un cost massa elevat.

Entre els factors que segons l’Ajuntament hi havia el de seguir amb l’externalització era el «volum econòmic» que hauria d’assumir Reus, segons precisaven fonts municipals mesos enrere. Per la seva banda, des de Reus se segueix treballant en la nova ordenança de protecció dela animals. El control i la regulació de les colònies de gats és un altre dels punts que quedarà recollit en el nou text; un fet que «ja es duu a terme ara, però que caldria posar per escrit», exposava recentment el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio.

tracking