Diari Més

Els veïns de Monestir i Pastoreta tindran dos locals independents

Un mediador vetllava pel control del repartiment del temps de les dues associacions enfrontades

El local on es reunien les dues entitats, al carrer de Benidorm.

Els veïns de Monestir i Pastoreta tindran dos locals independentsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de la Pastoreta i Monestir disposaran de dos locals diferents. Així ho va assegurar ahir el president dels residents de Monestir, Alfons Berbel, qui afirma que «s’ha acordat que ens donaran un local a cadascú i que es tanqui el local existent al carrer de Benidorm». La polèmica va transcendir el passat octubre, en una disputa per l’ús de l’espai, especialment a causa de la convocatòria d’un campionat de dominó que, organitzat per Monestir, no podien fer-ho a la data que van triar, segons la Pastoreta. Un mediador és, des de llavors, l’encarregat de controlar el repartiment de temps per a l’ús del local municipal que l’Ajuntament de Reus va cedir a sis associacions i entitats de la zona. Segons exposa Berbel, encara no ha transcendit quina serà la ubicació definitiva dels locals: «hem estat buscant lloguers però l’Ajuntament encara no ha mogut fitxa» però «el nostre passaria a estar al nostre barri, –Monestir–, i la Pastoreta seguiria en un altre local al mateix carrer de Benidorm».

Carril bici en zona verda

Des de l’Associació de Veïns de Monestir, per la seva banda, lamenten que el projecte de construcció de nous xalets implicarà que hi hagi «una reducció dels vials del carrer Miami de 5 a 3 metres que impedirà maniobrar als cotxes per poder entrar als garatges». De la mateixa manera, Berbel qüestiona que «el carril bici hagi de passar necessàriament per dintre de la zona verda que es farà en aquest espai, quan s’hauria de fer des de l’exterior». Respecte aquests treballs, el president considera també que «no té cap sentit que es pretengui obrir a la circulació un carril des del passeig de Misericòrdia fins al carrer Miami, perquè ja es pot accedir al mateix emplaçament des de l’altra punta del carrer que dóna a l’avinguda de Pere el Cerimoniós».

Els veïns es van reunir ahir amb l’alcalde, Carles Pellicer, a qui li van manifestar aquestes queixes, a les que s’hi suma les produïdes arran de la finalització de l’enderroc de la Sedera, actualment vallada. «Esperem que retirin d’una vegada per totes els pilons que han quedat per la vorera, els arbres trencats, i segueix faltant enllumenat». De moment sembla que «l’alcalde ja s’ha compromès a posar-hi remei», afirmava ahir el president dels veïns de Monestir.

tracking