Diari Més

Municipal

El ple aprova la proposta de solució a la causa de dissolució de l'Hospital Sant Joan

L'acord preveu una reducció del capital social de l'empresa per resoldre el desequilibri patrimonial

Hospital de Sant Joan de Reus

Hospital de Sant Joan de ReusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat, aquest divendres 12 de maig, la proposta de Govern de solució a la causa de dissolució de la societat municipal de l’Hospital Sant Joan. L’acord preveu una reducció del capital social de l’empresa per tal de resoldre el desequilibri patrimonial que es va detectar amb la formulació dels comptes anuals de la societat en el consell d’administració el passat 27 de març.

D’aquesta manera s’eliminarà la causa de dissolució de l’Hospital, —recollida en el text refós de la Llei de Societats de Capital—, ja que la xifra de patrimoni net de la societat municipal és inferior a la meitat del seu capital social. L’acord preveu la reducció del capital de la societat municipal al seu límit legal. Es reduirà en 3.516.021,40 euros, per fixar-lo en 60.101,20 euros.

La reducció de capital es realitzarà contra pèrdues d’exercicis anteriors de la societat, sense modificar el valor nominal de les accions, fixat en 6.010,12 euros. Així mateix, s’amortitzaran 585 accions corresponents a l’Ajuntament, soci únic de la societat.

L’acord també preveu una aportació no dinerària de l’Ajuntament a l’Hospital per compensar pèrdues acumulades de la societat. Aquesta aportació es farà amb béns immobles, per un valor igual o superior a 1.285.711,74 euros, taxats per un pèrit independent.

tracking