Diari Més

L'Ajuntament subvencionarà les empreses amb 90.000 euros

Les línies d’ajuts es concedeixen a les societats que facin una inversió mínima de 10.000 euros

La seu de Redessa ubicada al camí de Valls, en una imatge d'arxiu.

L'Ajuntament subvencionarà les empreses amb 90.000 eurosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consistori reusenc ha obert la convocatòria de subvencions per a empreses i emprenadors dotada amb 90.000 euros i ampliable fins a 114.000, això sí, sempre condicionada a l’aprovació definitiva dels pressupostos, prevista per aquest dijous. Cada una de les línies per les quals es poden obtenir ajuts està supeditada a una inversió mínima de 10.000 euros, i la quantitat que se subvenciona per part de l’Ajuntament és de 2.000 euros. Principalment, els beneficiaris que acostumen a rebre aquests tipus d’ajuts són petits negocis, com poden ser els casos dels bars, o consultories, segons detallava ahir el regidor d’Empresa, Marc Arza, qui assenyalava també el caràcter emprenedor de Reus: «el teixit econòmic de la ciutat el formen empreses emprenedores, i entre les poques excepcions de les multinacionals és perquè en el seu moment van comprar-ne de locals».

Creació, traspàs, millora

La convocatòria segueix tres línies: d’una banda, la de la creació i estabiment d’empreses, dotada amb 40.000 euros, ampliables a 50.000.

En segon lloc, la destinada al foment d’un establiment d’un negoci a través d’un traspàs; «no implica que l’empresa hagi de tenir problemes, sinó que es poden donar casos com jubilacions», aclaria Arza. Aquesta línia està dotada amb 20.000 euros, ampliable a 24.000. La darrera ajuda va destinada a la millora de les instal·lacions d’empreses existents, amb una partida de 30.000 i ampliable a 40.000 euros. El consistori espera poder rebre més projectes subvencionables que el darrer any, confiant en superar la cinquantena.

La dinàmica de creació de noves empreses ha anat canviant la seva orientació en els darrers anys, segons explicava el regidor d’Empresa: «entre 2012 i 2013 s’evidenciava la creació de l’emprenedoria de necessitat, i des de 2014 la situació ja s’ha anat normalitzant».

Sessió informativa el dia 24

El proper 24 de maig es durà a terme una sessió informativa a totes aquells empresaris i emprenedors interessats en accedir a aquesta convocatòria. Aquesta reunió tindrà lloc a les instal·lacions de Redessa, al camí de Valls. Podran ser beneficiaris d’aquestes ajudes les persones que hagin iniciar la seva activitat econòmica, adquirit un negoci en traspàs o hagin realitzat reformes de millora entre l’1 d’octubre de 2016 i el 16 d’octubre de 2017.

tracking