Diari Més

Societat

Olor, color i fragàncies engalanen el 70è Concurs-Exposició de Roses

Les generacions de roseristes amateurs impressionen una vegada més al Centre de Lectura

Dos visitants del 70è certamen de roses al Teatre Bartrina, ahir al matí.

Olor, color i fragàncies engalanen el 70è Concurs-Exposició de RosesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Concurs-Exposició Nacional de roses ha viscut aquest cap de setmana els seus actes principals a la capital del Baix Camp, amb la novetat ben visible de la façana engalanada de l’ateneu del carrer Major. Sense oblidar-nos del Teatre Bartrina, la platea del qual s’ha convertit en un roserar ple d’olor, color i fragàncies. Es tracta d’un certamen, sens dubte, que posa de relleu el treball de les generacions de roseristes amateurs, que mantenen des de fa dècades aquesta tradició amb un arrelament més que evident a la ciutat. Els actes de la 70ena edició es van iniciar dissabte, amb la glossa de la professora de literatura catalana Fina Grau, i l’art japonès d’arranjaments florals, a càrrec de Marta Ferré. Per la seva banda, ahir es van dur a terme la demostració de composicions florals de Jukka Heinonen.

Premiats del certamen

Ja es coneixen els premis del LXX Concurs-Exposició Nacional de Roses. En la categoria d’afeccionats Rosa Estàndard el 1r. Premi va ser per Fina Rius; el 2n, per Germans Ballester Valveny; el 3r. per a Carles Franquès; el 4t. per a Neus Valveny; el 5è. per a Carme Miró; el 6è. per a Germans Fonts; el 7è. per Araceli Mestre; el 8è. per a Cristina Roigé; el 9è. per a Maria Josepa Domingo; el 10è. per Blanca Fonts; l’11è. va ser per Laura Pallejà i el 12è. per a Maria Domingo. Quant al Grup d’afeccionats poliandres, es va reconèixer a Cori Capdevila, Ramon Font, Germans Fonts, Carme Miró, els Germans Domingo Monteverde, Francesc Miró. En els Aficionats Miniatures, a Cori Fonts, Cori Capdevila i Berta Piñol.

També van transcendir els premiats en el XXI Concurs de composicions florals de roses. En aquest cas, es van atorgar guardons a: Oriol Fonts, Cori Fonts, Judit Becerril, Blanca Fonts, Carme Miró, Domingo Abulí, Encarna Albea, Coia Domingo,Araceli Mestre, Fina Rius, Roser Parra Bigorra, Maria Pérez, Anna Moliner, Maria Lluïsa Figueres, Paquita Girona, Josefina Cristià, Judit Becerril, Marta Triguero, Cristina Roigé, Anna Moliner, Cori Capdevila, Casilda Ferrer Estivill, Ester Ballart, Irene Moreno, Joaquim Auqué, Gerard Becerril, Carme Puyol, Josefina Fonts i Montserrat Mariné.

Aquest dilluns es pot seguir gaudint d’aquest certamen de 10 a 13.30 hores i de 4 a 9 del vespre. A les 18 hores tindrà lloc una demostració de confecció de Kokedamas, a càrrec de Verd Jardins. El Concurs finalitzarà a les 9 del vespre.

tracking