Diari Més

Una façana de roses guarneix la 70ena edició del Concurs Nacional

L’emblemàtic certamen estrena aquesta nova activitat que tindrà lloc a partir d’aquest dissabte

Presentació de la 70ena edició del Concurs Nacional de Roses, ahir al Centre de Lectura.

Una façana de roses guarneix la 70ena edició del Concurs NacionalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les roses presidiran la façana del Centre de Lectura aquest dissabte, 6 de maig, coincidint amb la celebració del 70è aniversari del Concurs-Exposició Nacional que se celebra a la capital del Baix Camp. Es tracta d’una activitat inèdita que es realitzarà de carrer a carrer davant de la façana de l’ateneu reusenc. Aquest alicient enriquirà la nova edició d’aquest certamen, que s’allargarà fins el proper dia 8 i que va adreçat a cultivadors amateurs o simplement afeccionats a les roses, cultivades pels propis participants, amb un mínim de 15 i un màxim de 30 varietats en cada un dels tres grups: Estàndard, Poliandres i Miniatures. A més, compta amb els premis especials: millor rosa més perfumada, millor exemplar Rosa Centre de Lectura, millor exemplar rosa Ciutat de Reus, millor exemplar rosa Pau Casals, i millor exemplar rosa Albert Via. També s’atorgarà un premi a les millors flors de la col·lecció Pere Dot, lliurat per l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat, i premi Joaquima Gallisà de Rueda, in memoriam, que serà lliurat al millor exemplar de rosa Estàndard.

Per la seva banda, es faran demostracions florals: el dissabte hi haurà una mostra d’Ikebanas, art japonès d’arranjaments florals, a càrrec de Marta Ferré. El diumenge tindrà lloc una mostra de composicions florals de la mà de de Jukka Heinonen. Mentre que el dilluns es durà a terme la demostració de confecció de Kokedamas, a càrrec de Verd Jardins, nous espais naturals. D’altra banda, cal esmentar que, tant en el dia de la inauguració com en el de la cloenda de l’acte es comptarà amb la col·laboració i la participació del Cor Mestral.

Pel què fa a l’autor del cartell, enguany ha estat obra del fotògraf Josep M. Toset, vinculat a la secció fotogràfica del Centre de Lectura, qui ha comentat que amb el cartell cercava plasmar una imatge que fos «minimalista». En aquest sentit, en aquesta 70ena edició hi haurà una una exposició de cartells, al vestíbul del Teatre Bartina, de totes les edicions d’aquesta mostra, que també es duu a terme en altres indrets de la geografia catalana com és el cas de Calella o Sant Feliu.

El més antic de Catalunya

El Concurs de Roses és el més antic de Catalunya. Se celebra ininterrompudament des de 1949, tot i que la primera exposició datava d’abans de l’esclat de la Guerra Civil. L’esdeviment floral del Baix Camp està patrocinat per Vemuts Miró.

tracking