Diari Més

Societat

Trenta-vuit noves parelles lingüístiques a Reus per continuar donant corda al català

El Centre de Normalització Lingüística de Reus va presentar les parelles de la nova edició del programa Voluntariat per la llengua

Les trenta-vuit noves parelles del programa Voluntariat per la llengua del CNL de l'Àrea de Reus.

Trenta-vuit noves parelles lingüístiques a Reus per continuar donant corda al catalàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Reus va presentar, ahir dimarts 2 de maig a La Fira Centre Comercial, les 38 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua. Aquestes parells -23 són noves i 15 van participar en l’edició anterior- estan formades per parlants habituals de català (voluntaris) i persones interessades a adquirir fluïdesa en la llengua (aprenents). L'any 2016 se'n van crear 10.018 a tot Catalunya.

En la presentació hi van intervenir la gerent de La Fira Centre Comercial, Mayte Forján, i la directora del CNL de l’Àrea de Reus, Anna Saperas, qui va destacar la variada procedència de voluntaris i aprenents. Hi participen persones de Catalunya, la resta de l'Estat espanyol, el Marroc, Regne Unit, Romania, Moldàvia, Ucraïna, el Perú, l'Argentina, Veneçuela, Colòmbia, l'Uruguai, Guatemala, Mèxic, el Pakistan o Tailàndia.

L’acte també va comptar amb el relat de l’experiència com a participant del programa de Tania Rogatynska, abans aprenent i ara voluntària lingüística i treballadora de La Fira. També la tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, va donar les instruccions de funcionament del programa i va explicar les activitats complementàries en què poden participar voluntaris i aprenents. Finalment, M. Dolors Sardà, presidenta del CNL i regidora d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, va cloure l'acte agraint a tots els assistents la seva implicació en el programa.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Avantatges per a voluntaris i aprenents

El Voluntariat per la llengua compta amb una xarxa d'entitats i d'establiments que donen suport al programa i que es comprometen a atendre en català les persones que l'estan aprenent, encara que s'expressin amb dificultats.

Quatre establiments de La Fira -la botiga de bijuteria i rellotges Trendy, Forns Enrich, Ingredients: Cafè i la sabateria Botticelli-, s'han afegit a la llista de comerços col·laboradors de Reus, i alguns oferiran descomptes als participants.

tracking