Diari Més

Ciutat

Un rusc d'abelles sota una cadira acapara l'atenció de la plaça del Mercadal

Una dotació dels Bombers de la Generalitat ha retirat els insectes

Un agent del cos de bombers va ser l'encarregat de treure el rusc.

Un rusc d'abelles acapara l'atenció de la plaça del MercadalDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un rusc d’abelles ha estat el pol d’atracció inesperat dels vianants que transitaven ben entrat el migdia per la plaça del Mercadal. Els insectes es trobaven agrupats i es feien visibles en la part inferior d’una cadira d’una de les terrasses que hi ha davant del Gaudí Centre. Els Bombers van rebre l’avís de la presència d’aquest eixam a les 15,22 hores, i una dotació es va desplaçar fins a la zona. La curiositat dels vianants, –molts d’ells no apreciaven a primer cop d’ull la presència dels insectes– va fer que restessin a la plaça mentre els Bombers realitzaven les tasques per extreure-les. Després de prendre fotografies del rusc, van procedir a les tasques d’extracció amb una caixa que es va retirar al vespre. Durant la mitja hora que va durar aproximadament la tasca, es va acordonar part de la plaça. Segons explicaven fonts dels Bombers de la Generalitat, el protocol d’actuació en aquests casos es produeix «quan pot suposar una situació de risc» i afirmen que és un fet que es produeix tenint en compte les actuals temperatures, coincidint amb l’arribada del bon temps.

Plaça de la Llibertat

Es dóna la circumstància que amb una setmana de diferència, els Bombers han hagut de fer una dues actuacions d’aquest tipus. El passat 24 d’abril, un eixam d’abelles havia fet el rusc a una de les oliveres que ocupen els extrems de la plaça de la Llibertat. En aquell cas, una dotació del cos de seguretat va desplaçar-se fins a la zona. Tant amb el cas d'avui com en el de la setmana passada, el protocol habitual quan es detecta la presència d’abelles, sol passar per «localitzar la reina i col·locar al lloc una capsa per endur-se-la més tard, de manera que tota la resta la segueixen i es desplaça l’eixam». Els efectius que intervenen en aquestes tasques hi acudeixen protegits convenientment amb els vestits d’apicultor.

La imatge de les abelles comença a ser una postal habitual a la capital del Baix Camp en els darrers temps. Un dels episodis més recordats és la imatge del rostre de l’escultura a la plaça del Nen de les Oques coberta l’any passat per un eixam d’aquest mateix tipus d’insectes. D’altra banda, convé també ressenyar com en els aparadors de fleques i pastisseries hi rondaven abelles amb l’entrada del fred, cap als mesos de novembre o desembre. La presència al Mercadal, probablement, no serà la darrera que es veurà a Reus en les properes setmanes.

La presència de les abelles va obligar a tancar l'accés a una part de la plaça.

Un rusc d'abelles acapara l'atenció de la plaça del MercadalDiari Més

tracking