Diari Més

Economia

Obrir l'Agència Tributària Catalana a Reus costarà 313.000 euros

Infraestructures.cat adjudica l’obra al local del passeig Prim amb un termini d’execució de dos mesos

Els baixos de l'edifici on s'ubicarà la futura seu.

Obrir l'Agència Tributària Catalana a Reus costarà 313.000 eurosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha adjudicat, per un import de 312.980 euros –IVA inclòs– i amb data del 27 d’abril, les obres de remodelació per convertir els baixos del número 14 del passeig Prim en la seu, a Reus, de l’Agència Tributària Catalana (ATC). Infraestructures.cat deixa el contracte en mans de l’empresa local Garcia Riera S.L., establerta a Vila-seca i que va presentar l’oferta més avantatjosa entre les quatre constructores al concurs públic, i aporta un termini de dos mesos per habilitar aquest espai de 400 metres quadrats.

Economia va anunciar per a l’1 de setembre la data d’obertura de les instal·lacions a la capital del Baix Camp –les obres haurien de concloure cap a finals de juliol–, enmig del desconcert dels actuals treballadors de l’Oficina Liquidadora, que al passat febrer feien manifesta la «incertesa» pel seu futur. El transvasament de personal «inquieta» els professionals de Reus, «dividits, segons la situació i les circumstàncies personals de cadascú» entre els qui veuen amb bons ulls el pas a l’Agència Tributària Catalana i els qui preferiran no fer-lo i romandre al Registre de la Propietat número 1 amb què està relacionada l’Oficina Liquidadora de la ciutat.

Especialment per a aquests últims treballadors, «les condicions en què es faria el canvi, si hi podríem continuar o no i els drets que mantindríem i els que perdríem» són «incerts». La inseguretat que «realment es puguin obrir dins aquests terminis les 14 oficines de la Hisenda catalana que hi ha projectades» en aquest moment planejava també entre el global del col·lectiu.

Davant el Defensor del Pueblo

El president d’ Empresaris de Catalunya, Josep Bou, va adreçar-se fa alguns dies al Defensor del Pueblo mitjançant un escrit en què demana l’ens que «empari» aquelles empreses catalanes que no vulguin lliurar les dades fiscals a l’Agència Tributària Catalana. «Se’ns exigirà que donem tota la documentació de la Seguretat Social dels nostres treballadors. La majoria d’empresaris de Catalunya no ho faran, perquè creiem en la legalitat. No hi podem assistir de braços creuats i deixar que la Generalitat ens imposi una cosa o ens sancionis per no lliurar la documentació», apuntava Bou, que es mostrava «molt tranquil» malgrat admetre «certa temor».

tracking