Diari Més

C's, PSC i CUP miren més enllà del dia 12 de maig en la moció de censura

El pressupost municipal 2017 aportat pel govern s’aprovarà sense acord però l’oposició no hi renuncia

Els taronja proposen dos acords amb el PSC «sense tocar-nos».

Ciutadans busca el suport de la CUP per donar al PSC l'alcaldiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A només quinze dies de vèncer-se el termini per presentar una moció de censura que bloquejaria el pressupost 2017 impulsat pel govern, les tres formacions que han temptejat una alternativa a l’actual alcalde, Ciutadans, PSC i CUP, miren més enllà del 12 de maig i resten rellevància a l’aprovació dels comptes. Els darrers dies han donat lloc a contactes entre Ciutadans i PSC, per una banda, i entre PSC i CUP per l’altra, després que els de Juan Carlos Sánchez posessin damunt la taula la possibilitat de donar suport a un candidat del PSC i la via que el PSC en busqués el dels cupaires per fer caure Pellicer del càrrec sense un acord que vinculi directament Ciutadans i CUP.

De la primera presa de contacte amb Andreu Martín, Sánchez surt «més satisfet del que pensava, perquè crec que hem trobat punts en comú i intentarem que n’hi hagi més fins al dia 12». Recorda, amb tot, que «ens estem pensant que el 12 de maig és la fi del món i no ho és pas. L’alcalde Pellicer no pot estar tranquil perquè potser més endavant, el 13 de maig o el 12 de juny, ens hem arribat a posar d’acord i li fem una moció de censura. Els pressupostos aprovats no impliquen que s’hagin de fer les inversions pressupostades». Arran del posicionament de la CUP, que no contempla fórmules amb Ciutadans, Sánchez valora que «possiblement no volen un govern d’esquerres sinó que prioritzen tenir l’alcalde i, amb això, es bloquegen ells mateixos». El portaveu de Ciutadans és «conscient que, si plantegéssim que el PSC assumís l’alcaldia amb quatre regidors, després ells podrien pactar un govern amb qui volguessin» i és per això que «tenim una sèrie de punts que són necessaris per donar-los suport». Entre aquests hi ha la convocatòria del concurs per a un inspector de la Guàrdia Urbana i ajudes a aturats.

Al seu torn, Martín entén positivament les reunions amb una formació i l’altra tot i que considera que, abans del 12 de maig, «possiblement ja no quedi gaire recorregut» en cap alternativa, tampoc «no és descartable que sí que en quedi més endavant».

«Buscarem alternatives»

La cupaire Marta Llorens valora la primera reunió amb el PSC com «molt sincera» i reitera que l’acord per un candidat socialista «és inviable, no el contemplem perquè qui ens hem de postular és l’opció amb més regidores, que és la CUP i que ha de presentar l’alcaldia». La formació «el que es planteja és anar treballant de cara a sis mesos amb ganes encara d’intentar una alternativa i una alcaldia ferma i sòlida».

tracking