Diari Més

Urbanisme presenta una alternativa per 'accelerar' la vorera a Blancafort

El nou projecte contempla executar les obres que inclouen el carril bici abans de 2019, eliminant els treballs de drenatge

Els veïns reclamen la construcció de la vorera i el carril bici per accedir a la urbanització.

Urbanisme presenta una alternativa per 'accelerar' la vorera a BlancafortOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una «alternativa transitòria» per als veïns de la urbanització Blancafort hauria de permetre que durant aquesta legislatura els residents d’aquesta zona puguin disposar finalment de la vorera i el carril bici que reclamen reiteradament. Aquesta és, a priori, la solució que s’albira ara per ara en l’horitzó, segons explica el president de l’associació de veïns d’aquesta urbanització, Bartolomé Pluma, qui afirma que sobre la taula dels residents hi ha aquesta proposta alternativa que es va comunicar als veïns el 31 de març; la de de tirar endavant i «sobre plànol» aquest nou projecte : «a priori els tècnics estan treballant en això, malgrat que ells mateixos no són partidaris de dur a terme cap solució de forma provisional», afirma el president de la urbanització Blancafort. Es tracta, segons explica Pluma, de reformular el projecte inicial «xifrat en 1,6 milions d’euros» i que «implicaria eliminar el cost associat a la reparació del drenatge de les aigües fluvials i que suposava canalitzar el barranc de Blancafort fins a la T-11».

Aquest drenatge, reitera Pluma, «ens van dir que no es podia fer per motius pressupostaris», com els va assegurar en el seu moment la Generalitat de Catalunya. Els veïns resten pendents d’una trobada amb el consistori que, expliquen, s’havia de produir després de Setmana Santa, per conèixer els detalls d’aquest canvi de plans que haurien de satisfer les demandes dels veïns, qui reclamen solucions especialment visibles en els darrers mesos. Diuen no conèixer fins el moment xifres del nou projecte, però Pluma dibuixa un pressupost «que seria molt assequible i que per tant els permetria executar-lo abans que acabi aquesta legislatura». D’aquesta manera, es donarien les passes corresponents després que el batlle es comprometés a parlar amb els tècnics per tractar d’incloure el projecte, com a màxim, en els pressupostos del 2019.

Noves mobilitzacions?

Els veïns esperen tenir «una solució segura» per decidir si cessen definitivament les mobilitzacions. «Depèn del que ens proposin ho posarem en consideració dels veïns i a partir d’aquí prendrem les decisions oportunes: si la solució no es satisfactòria, continuarem, i si hi ha un compromís d’executar-ho amb un termini i es fa públic, sí que les aturem; ara mateix ens trobem a l’espera», argumenta el representant veïnal.

Els cartells i l’operativa asseguren tenir-la a punt per si no s’arriba a entesa amb aquest projecte modificat: «amb 15 dies demanant els permisos podríem tornar a fer una altra protesta, si es donés el cas». Cal recordar que els veïns es van mobilitzar el passat febrer després arran d’una reunió prèvia amb l’alcalde d’on en van sortir «decebuts». Van tallar llavors la carretera de Cambrils, la TV-3141, al seu pas entre la rotonda de la T-11 i l’accés a la urbanització. El motiu d’aquesta mobilització, segons argumentaven, era, l’«incompliment de de la promesa d’executar aquestes obres abans que s’acabés aquesta legislatura», un compromís canalitzat «a través del regidor d’Urbanisme Marc Arza», explicaven en el seu moment.

La proposta del carril bici i la vorera va ser un dels punts que van centrar el plenari del 14 de febrer, arran d’una moció presentada pel Partit dels Socialistes i on s’instava a la Generalitat a dur a terme aquestes actuacions. El punt va prosperar.

tracking