Diari Més

Urbanisme

Dues empreses s'interessen pels terrenys de l'antiga Pich Aguilera de Reus

L’immoble municipal, hipotecat per 19 MEUR, es va adquirir al 2006 per finançar part de l’Hospital

L'espai està dins el catàleg de solars de l'Ajuntament en venda.

Dues empreses s'interessen pels terrenys de l'antiga Pich Aguilera de ReusCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria d’Urbanisme manega dues propostes d’empreses interessades en la parcel·la que ocupa l’antiga fàbrica Pich Aguilera. Els terrenys, que el govern del tripartit va adquirir ara fa prop d’una dècada per uns quatre milions d’euros, ubicats a l’avinguda President Companys, estan al mercat des del 2006. La intenció de l’operació, en aquell moment i en un context d’eclosió immobiliària, es concretava en vendre l’espai a una promotora que hi col·loqués blocs de pisos i destinar-ne, així, els guanys a sufragar una part de la construcció del nou edifici de l’Hospital Sant Joan. El moviment, però, no va arribar a consumar-se, per manca de comprador, i els terrenys s’han mantingut a la venda, permanentment, des que passessin a formar part del patrimoni municipal.

L’interès sobre l’immoble que, amb tot, ja s’havia produït en anteriors capítols i no va consumar la compravenda de la parcel·la, sembla haver-se reactivat ara. A preguntes del grup municipal del PP, el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, explicava en el ple del passat 7 d’abril que «en els últims mesos s’han interessat un parell d’empreses en aquest immoble», el qual, segons detallava, «està hipotecat per una quantitat de 19 milions d’euros que respon, probablement, al valor de la finca en el moment en què es va fer aquesta hipoteca».

«Segurament és difícil»

El regidor dels populars Sebastià Domènech preguntava si l’equip de govern «creu que, amb les càrregues hipotecàries que té aquest espai –les quals estan lligades, també, a un crèdit per la construcció de l’Hospital al Tecnoparc– serà possible vendre’l». Arza responia, en relació a aquest immoble situat al bell mig de la ciutat i que es troba dins el catàleg de propietats municipals que l’Ajuntament va publicar per facilitar-ne la venda, que «si es podrà vendre o no per aquest valor, segurament és difícil. Si es podrà vendre o no amb aquestes càrregues d’hipoteca, tot depèn de la situació financera de l’Ajuntament i del que es pugui fer amb altres terrenys que es podrien afegir».

Segons figura al catàleg municipal, d’immobles disponibles, amb una edificabilitat de 20.400 metres quadrats i una densitat màxima de 192 habitatges, contempla la construcció de blocs de sis plantes classificats com a plurifamiliars, tal com es va plantejar al seu moment.

tracking