Diari Més

El PSC acusa Pellicer d'haver regalat l'Hospital entre el 'sí crític' de la resta

El Comitè d’Empresa referma Alicia Martín al càrrec de presidenta després que dimitís «per la pressió» i promet «unir forces»

Treballadors del Sant Joan, durant una de les darreres protestes, amb la presidenta Alicia Martín.

El PSC acusa Pellicer d'haver regalat l'Hospital entre el 'sí crític' de la restaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan de Reus continuarà sent Alicia Martín tot i haver presentat, fa quinze dies, la renúncia al càrrec. Reunits en ple, la resta de membres van refermar ahir el suport a la seva figura i la pròpia Martín explicava que «per pressió, i per altres coses, vaig travessar un baixó i necessitava un temps però, he rebut tot el suport del Comitè i dels sindicats i em sento bé». «Estem més units que mai i, amb tot el que tenim a sobre, ens farà falta», afegia la presidenta, que deia que «portem massa temps amb retallades i amb una situació assistencial molt complicada. Per això, les explicacions del conseller Comín, ens calmen i restem una mica a l’expectativa».

«Entenc que, per superar tot el tràmit fins a l’1 de gener del 2018, cal unir forces i estar per damunt d’altres coses, treballar junts», prosseguia Alicia Martín, que expressava, respecte al posicionament sobre el nou consorci, integrat per CatSalut (55%) i Ajuntament de Reus (45%) que recull la titularitat del centre sanitari, «el pensament generalitzat és positiu tot i que pugui haver altres opinions. Positiu però amb recel».

En un comunicat, i després de ratificar Martín al càrrec, el Comitè d’Empresa recordava que «en nombroses ocasions hem denunciat la situació precària dels treballadors assumint any rere any el dèficit derivat d’una gestió deficient i l’endeutament del nou hospital». I avisava que «la nostra dedicació a la cura de les persones no pot veure’s interferida per la incertesa laboral». Per això, «valorem positivament aquest horitzó, però hi ha moltes qüestions que desconeixem».

Entre elles, la que professionals de l’equipament plantejaven cara a cara al conseller de Salut, Toni Comín, al seu pas per Reus, i que se centraven en la situació del conveni la renovació del qual el col·lectiu negocia aquests mesos. Comín assegurava que l’acord se seguirà buscant amb el Sant Joan com a referència i que els treballadors no passaran a adherir-se a un conveni superior tot i la irrupció de la Generalitat en la governança de l’Hospital. La plantilla demanarà «participar en totes les comissions tècniques que ens afectin».

Cal «assumir responsabilitats»

L’endemà de l’anunci de la nova gestió de l’Hospital, l’oposició reaccionava en un to «positiu però expectant» a la creació del consorci. A excepció del PSC que, a través del PSC Andreu Martín, es desmarcava per afirmar que «l’Ajuntament de Reus i la Generalitat han portat l’Hospital de Sant Joan al desastre i algú haurà d’assumir responsabilitats». Per al socialista «el govern de Pellicer passarà a la història per haver enfonsat l’hospital, regalar-lo a la Generalitat, i haver-se carregat un model que va funcionar bé 30 anys, fins a la seva arribada».

Des de la CUP, la regidora Marta Llorens fixava la postura de la formació en «un sí crític»: «Està bé que s’hagi fet aquest pas però no és la nostra idea. Ho hem de mirar tot amb pinces, nen certa manera ens estan donant la raó però no podem anar amb el lliri a la mà perquè la nostra voluntat era que ho gestionés la Generalitat però utilitzant una empresa pública existent com és l’ICS». «Ara es crea un consorci mixt i a nosaltres no se’ns ha explicat absolutament res», afegia la cupaire, que deia que aquest «ha estat un procés totalment transparent i hermètic que s’ha fet d’esquenes al consell d’administració». Juan Carlos Sánchez, portaveu de Ciutadans, valorava que el que ara s’implantarà «és el model que nosaltres estàvem demanant i el nostre» i que «si la competència de sanitat és de la Generalitat, era il·lògic que estiguéssim al mig». Des del PPC, Sebastià Domènech feia pública l’«alegria» per la nova gestió que «sempre hem demanat per a la tranquil·litat de la plantilla».

tracking