Diari Més

Laboral

La presidenta ha dimitit i el Comitè d'Empresa del Sant Joan celebrarà avui noves eleccions

Els treballadors han presentat la segona demanda col·lectiva per les DPO

Professionals del centre, a la dreta, van plantejar al conseller de Salut la por a més retallades.

La presidenta ha dimitit i el Comitè d'Empresa del Sant Joan celebrarà avui noves eleccions al càrrecCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan celebrarà eleccions avui després que, fa quinze dies, la fins llavors presidenta, Alicia Martín, decidís abandonar el càrrec. Tot i que els motius que han portat Martín a fer el pas al costat no han transcendit, treballadors del centre reconeixien ahir que, al seu si, «hi ha un ambient de molta pressió» motivat per la delicada situació econòmica. Alguns dels membres del mateix Comitè assistien a la compareixença del conseller de Salut, Antoni Comín, on es comunicava la creació del consorci CatSalut-Ajuntament que prendrà l’any que ve la titularitat del centre, el qual compta a dia d’avui amb prop de 1.300 professionals directes.

Negociacions pel conveni

Denunciaven que l’Hospital els hagi presentat les Direccions per Objectius (DPO) del 2017 sense haver-los abonat encara ni el 50% de les del 2015 ni el total de les del 2016, i confirmaven que, recentment, s’ha interposat l’anunciada demanda col·lectiva per aquesta qüestió. La plantilla, que negocia aquests mesos el nou conveni –amb l’anterior en ultraactivitat fins a l’estiu– es personava a la sala de premsa per «la por que, a partir d’ara, perdem el nostre conveni i passem a regir-nos per un de superior» amb la integració al CatSalut. En aquest sentit interpel·laven el propi Comín, que assegurava que «les condicions dels treballadors no canviaran en res» i que, «si hi ha canvis, com a qualsevol altre hospital, no serà per aquesta decisió».

El conseller es refermava en el missatge de calma i assegurava que «avui es poden anar a dormir molt més tranquils perquè el dèficit deixa de ser una amenaça». Cara a cara amb els treballadors, assegurava que «el conveni se seguirà negociant amb el Sant Joan». Aquest era precisament el punt que no permetia els empleats «posicionar-nos mai a favor de la Gestió de la generalitat si perdem aquest conveni». I és que, tot i que Martín s’havia mostrat favorable a l’entrada del CatSalut fa poques setmanes, membres del Comitè matisaven ahir que «la informació es va tergiversar o no es va entendre».

«Des del 2008, no ens han pujat ni l’IPC i, sense les DPO, que formen part de la massa salarial, alguns hem deixat de cobrar prop de 2.000 euros» afegien, en una mostra del deteriorament de la situació laboral que el col·lectiu ha posat sota el focus en els últims temps. Al seu torn, Comín, que refusava garantir que no s’esperin noves retallades, sí que reiterava que «les condicions seran les mateixes».

tracking